Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Hakim Ziyech was vandaag briljant'

3 oktober 2019 00:07

In gesprek met Veronica was Erik ten Hag erg te spreken over de openingstreffer van Hakim Ziyech "We weten dat hij dit kan, maar uiteindelijk moest het team hem daar wel vrij spelen. We wisten dat daar ruimtes lagen en wij speelden er ook op, maar hij kan het ook geweldig afmaken. Dat hij daar toe in staat is en hij een fenomenaal linkerbeen heeft, is algemeen bekend. Vandaag was hij briljant."

In de eerste helft had Ajax het nog lang lastig met Valencia. "We hadden moeite met druk houden op het middenveld. Dat had ook de maken met de rechterkant. Daar moesten we door dekken, maar dat deden we niet altijd", zo gaf hij aan. "De halfruimtes kwamen daar vrij en Guedes kon daar de ruimtes benutten. We hadden daar moeite mee. We moesten soms sneller van achteruit doorstappen. Op een ander moment moest Álvarez sneller in die ruimtes komen om te verdedigen. Het was niet altijd even goed, maar Valencia is ook een geweldige ploeg met geweldige spelers. Doe je dat niet goed, heb je een probleem. We hadden het pas echt onder controle na tien minuten in de tweede helft na een paar geweldige reddingen van André."

Ten Hag baalde wel van de gele kaart die Quincy Promes pakte door tijd te rekken toen hij werd gewisseld. "Dat was niet verstandig en dat moet hij ook niet doen", zei hij daarover. "In het vervolg kun je zo'n speler gaan missen. We hebben iedereen nodig. We hebben kwaliteitsspelers nodig, omdat het heel dicht bij elkaar ligt. We hebben nu twee keer met 3-0 gewonnen, maar het kan ook een keer de andere kant opvallen. We moeten keihard voor de punten vechten om in de Champions League te overwinteren. Dat is wat we heel graag willen."

Uiteindelijk was de trainer van Ajax wel zeer tevreden over de wedstrijd en dat gaf hij na afloop ook aan in de kleedkamer. "We hebben een grote stap gezet, maar we zijn er nog niet", aldus Ten Hag. "Af en toe hebben we geluk gehad. Het had ook 6-3 kunnen worden. Uiteindelijk vind ik het wel een verdiende overwinning, omdat we goed gespeeld hebben. We hebben de kansen uitgespeeld en op de beslissende momenten hebben we toegeslagen. We hebben gevochten voor elkaar. We weten dat het nog beter moet in het verdedigen en in het pressen, maar dat zijn dingen voor de volgende wedstrijd."




Tags

hag briljant ziyech valencia alvarez baalde dekken doorstappen fenomenaal guedes halfruimtes linkerbeen opvallen pressen promes rekken toegeslagen veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal