Transparent
Inloggen
Sluiten

Sjaak Swart: 'Te Wierik had er na vijf minuten al met rood vanaf gemoeten'

30 september 2019 17:06
Foto: Pro Shots

Sjaak Swart: "Te Wierik had er na vijf minuten al met rood vanaf gemoeten"; image source: Pro Shots

Ajax-icoon Sjaak Swart toont zich maandagmiddag, in zijn wekelijkse rubriek Alles op Swart, begripvol ten opzichte van FC Groningen-speler Django Warmerdam. De linksback kreeg in de 73e minuut van scheidsrechter Björn Kuipers zijn tweede gele kaart gepresenteerd omdat hij zich zou bezondigen aan tijdrekken. "Dat vond ik best lullig", zegt Swart hierover, "Maar Kuipers had natuurlijk veel eerder moeten ingrijpen. Die trainer Buijs had duidelijk instructies gegeven om van alles te flikken. Ik begrijp zo'n keeper ook niet, notabene een Ajax-jongen. Die hadden ze al veel eerder een kaart moeten geven."

De krasse tachtiger verbaasde zich sowieso over de instelling van Groningen. "Als ik dan zie hoe ze op woensdag tegen PSV spelen, wat een verschil. Maar goed, Ajax speelde ook in een te laag tempo in de eerste helft. Maar ik heb op die Mike Te Wierik zitten letten, die had er al binnen vijf minuten af gemoeten vanwege die overtreding op Hakim Ziyech, dat was gewoon echt een rode kaart. Daarna was die gozer ook alleen maar bezig met vasthouden en dergelijke."

Sjaak Swart geeft desgevraagd toe dat AZ lekker staat te voetballen maar denkt niet ze kandidaat zijn voor de titel. "Nee, ik denk dat ze nog wel tegen een 'knakkie' aanlopen, het gaat niet iedere week zo makkelijk. Ja, PSV won makkelijk weer maar die keeper had drie van de vier goals moeten hebben." Tenslotte waagt de rechtsbuiten van weleer zich nog aan een voorspelling betreffende Valencia - Ajax. "Ik denk dat het 1-1 wordt."




Tags

groningen kuipers titel valencia waagt ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Ik ben het sowieso altijd eens met Sjaak.
Lekker de boel opnaaien, gewoon zeggen hoe het zit we laten niet over ons alle Ajax heen lopen!
+1/-0

4 jaar geleden
Sjaak heeft niet helemaal ongelijk toch
+1/-0

4 jaar geleden
De 2e gele kaart zag er belachelijk uit,maar Kuipers was toen onwetend dat de doelman van het Pad afwas. Sjaak heeft een mening daar over maar Driessen houd de kaken stijf op elkaar.
+1/-0

4 jaar geleden
Dus als je al geel hebt mag je oneindig tijdrekken? Volgens mij krijgt Onana er ook vaak zat geel voor, en terecht ook.
Allemaal gejankt om niks weer in den lande maarja is Ajax he. Sjaak heeft gelijk!
+5/-0

4 jaar geleden
Goed gezegd Paco , straight to the point:-).

Je ziet altijd erg snel dat (of het nou een scheidsrechter of een analyticus is) dat die persoon nimmer of haast niet heeft gevoetbald en zeker niet op een hoog niveau. De overtreding van bijv Berghuis is ROOD, van achteren op de achillespezen, wegwezen. Te Wierook ehh Wierik zelfde verhaal. Als je het ziet dan pas heb je het door. Er is namelijk een wezenlijk verschil tussen een bewuste overtreding of een ongelukkige botsing omdat de ene gewoonweg te laat was voor de bal. Wat ik persoonlijk niet kan uitstaan zijn die voetballers die je in het veld een doodschop verkopen en dan aan het einde van de wedstrijd je een hand willen geven. Ik ben daarin altijd Swart (:-) ) op wit geweest. Matennaaiers noemen we die in Amsterdam (Van Bommel is er ook zo eentje!)
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal