Transparent
Inloggen
Sluiten

Björn Kuipers: 'Ik heb in de rust al aangeven dat ze moesten stoppen met tijdrekken'

28 september 2019 22:58

In gesprek met Fox Sports werd scheidsrechter Björn Kuipers gevraagd naar zijn reden om Warmerdam een tweede gele kaart te geven. "Die is gegeven vanwege tijdrekken", was hij duidelijk in zijn antwoord. "We wisten al dat hij een kaart had. We hebben vanaf de zeventiende minuut al aangegeven dat er tempo gemaakt moest worden. Er werd toen al heel veel tijd gerekt in de wedstrijd. Ik heb daar heel veel voor gewaarschuwd. Ik heb heel vaak ook spelers aangesproken van FC Groningen. In de rust heb ik de spelers van FC Groningen nog een keer aangegeven dat ze moesten stoppen met tijdrekken, want anders moest ik maatregelen nemen."

Kuipers ging verder: "Je krijgt dan de situatie met Warmerdam. Mijn collega Sander van Roekel heeft aangegeven dat hij op moest schieten, omdat hij er anders misschien vanaf zou worden gestuurd. Hij heeft vier of vijf waarschuwingen van hem gehad. Het ging zo ontzettend lang duren. Op een gegeven moment kon ik niet meer wachten en had ik al zoveel waarschuwingen gegeven."

De scheidsrechter wuifde de suggestie weg dat hij dit niet zou hebben gedaan bij een speler van Ajax. "Ik zou dit bij iedereen hebben gedaan", aldus Kuipers. "Er komen 50.000 mensen om voetbal te zien. Die willen niet in een stadion zitten om tijdrekken te zien. Die willen gewoon voetbal zien."




Tags

kuipers groningen waarschuwingen fox gerekt gewaarschuwd roekel suggestie wuifde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.249 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal