Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'We hebben een team dat heel goed in balans is'

28 september 2019 22:47

Daley Blind gaf in gesprek met Fox Sports aan dat het hem helemaal niets uit maakt wie er voor hem staat op het middenveld. "Het kan per wedstrijd anders zijn. Met Donny weet je dat hij vaker de diepte zoekt en vaker bij de spitsen komt. Soms mis je hem dan in de opbouw. Maar als je tegen een team speelt waarin je toch al veel op de helft van de tegenstander speelt, heeft hij de ruimte om te gaan", aldus Blind. "Tegen andere ploegen heb je soms de opbouw van achteruit nodig en dan heb je soms een extra middenvelder nodig."

Blind ging verder: "Met Álvarez kunnen we ook goed spelen. We hebben een team dat heel goed in balans is. We hebben jongens op verschillende plekken die het anders kunnen invullen. Dat is denk ik ook een kracht van de selectie."

De verdediger was even bang voor puntverlies. "Ik heb net een statistiek gezien. 36 doelpogingen. Dat is toch wel aardig", zo gaf hij aan. "In de eerste helft hadden we zeker twee doelpunten kunnen maken. Groningen is een team dat normaal gesproken niet veel kansen tegen krijgt. Naar mate de tijd dringt, ga je toch denken het zal toch niet, maar gelukkig viel hij nog op tijd."

Blinde snapte aan de ene kant de woede bij FC Groningen over de tweede gele kaart voor Warmerdam. "Maar ze waren wel vanaf de eerste helft al aan het tijdrekken", zei hij daarover. "Het is ook niet heel slim als je al geel hebt om dan lang tijd te gaan rekken. Je weet dat de scheidsrechter daar consequenties aan kan geven en op dit moment deed hij dat. Je kan het vanuit twee kanten zien, maar je moet ook zeker bij jezelf te rade gaan."




Tags

blind groningen opbouw alvarez blinde doelpogingen dringt fox rekken snapte woede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos