Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'KNVB kent treffer tegen Heerenveen alsnog toe aan Dusan Tadic'

24 september 2019 16:25 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "KNVB kent treffer tegen Heerenveen alsnog toe aan Dusan Tadic"; image source: Pro Shots

De KNVB gaat alsnog kijken naar de openingstreffer van Klaas Jan Huntelaar tijdens Ajax - sc Heerenveen. Dat meldt De Telegraaf. Ajax heeft de voetbalbond via een e-mail verzocht deze treffer toe te kennen aan Dusan Tadic. Een vrije trap van Huntelaar belandde via de rug van Tadic in het doel. Scheidsrechter Allard Lindhout gaf eerder tegenover De Telegraaf al aan te begrijpen dat Tadic het doelpunt claimt.

Update 24-09 16:25: De KNVB heeft de openingsgoal van de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen toch toegekend aan Dusan Tadic. Dat weet De Telegraaf te melden. De Serviër verlengde een vrije trap van Klaas Jan Huntelaar met zijn rug en liet op die manier doelman Hahn kansloos. In eerste instantie werd de treffer aan Huntelaar toegekend.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

tadic heerenveen huntelaar knvb telegraaf hahn lindhout openingsgoal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Triest gedoe zeg, omdat Tadic dan een record kan pakken. Tadic roept altijd dat het team voor op staat toch en dat het niet uitmaakt wie er scoort. Laat die goal lekker op Klaas zijn naam Staan. De KNVB kan zich beter druk maken om Dest en Ilhataren, voordat die voor de VS en Marokko kiezen.
+4/-1

4 jaar geleden
Huntelaar maakte die goal gewoon lijkt mij. Alsof Tadic bewust met zijn rug scoorde komop zeg.
+1/-0

4 jaar geleden
Vorig jaar kreeg Luc de Jong, na een protest, ook een goal toegekend door een 'Opspringend haar' tegen Willem II. Hiermee werd hij mede met Dušan topscorer van Nederland. Bij het doelpunt van Dušan is er geen sprake van twijfel of deze aangeraakt werd. Hij was de laatste aanvaller die de bal raakte, waarna het doelpunt viel.

Overigens staat nergens dat je een bal bewust moet spelen. Stal een keeper schopt een bal tegen een aanvaller en deze verdwijnt in het doel. Dan is dit onbewust, maar wel een doelpunt voor de aanvaller.
+4/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind het alleen maar mooi dat er spelers zijn die gierig zijn voor een doelpunt!
+1/-0

4 jaar geleden
Het is altijd zo geweest dat de laatste speler die de bal raakt het doelpunt op zijn naam krijgt. Snap de ophef dan ook niet want dat was Tadic. Daarnaast was de keeper al onderweg naar de bal van Huntelaar die hij waarschijnlijk gehad had. Door de weliswaar onvrijwillige touch van Tadic ging de bal ruim een halve meter hoger het doel in. Dubbel Tadic dus. Dus......
+1/-0

 
4 jaar geleden
Volgens mij klopt dat eerste niet. Hangt ervan af of de bal op doel was en weet ik veel wat voor gedoe allemaal. Als de bal via de muur van richting wordt veranderd en in het doel belandt, krijgt de vrijetrapnemer het doelpunt normaal gesproken op zijn naam.
+1/-0

4 jaar geleden
Natuurlijk moet dat doelpunt op naam van Huntelaar komen te staan.
Hoe vaak wordt er niet een vrije trap genomen rond de zestien en wordt deze doelpoging via de muur tot doelpunt gepromoveerd. Dan krijgt de vrijetrapnemer het doelpunt op zijn naam en niet degene in de muur die per ongeluk de bal tegen zijn lijf kreeg.
+1/-0

4 jaar geleden
En terecht dat Tadic hem krijgt. Vorig seizoen was 1 haar ook genoeg voor een goal van Luuk de Jong, dus een rug telt ook . De Telegraaf maakt alleen weer een fout door te zeggen dat hij nu op 6 treffers komt, maar dat zijn er gewoon 5.
+1/-0

4 jaar geleden
Enig idee hoeveel doelpunten ajax zijn onthouden, en gescoord werden als eigen doelpunt? Meer dan je lief is . Tadic verdient het doelpunt.
+1/-0

4 jaar geleden
Onzindiscussie met een goede einduitslag.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao gaal godts goedkopere hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes mannsverk mislintat praag rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor twente vos wijs