Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax treft zaterdag ploeg met wisselvallige seizoensstart

12 september 2019 14:51

Aanstaande zaterdag is sc Heerenveen de eerste tegenstander als Ajax de competitie weer hervat na de interlandonderbreking. De Friezen zijn wisselvallig begonnen aan het seizoen en staan daarom op de tiende plaats. In de eerste vijf competitiewedstrijden werd zowel een keer gewonnen als verloren. De overige drie duels eindigden in een gelijkspel. sc Heerenveen begon nog met een 0-4 zege tegen Heracles aan de competitie, maar heeft sindsdien veel problemen om tot scoren te komen.

De Friezen zijn gezien de historie ook een graag geziene gast in Amsterdam. Van de voorgaande 28 competitiewedstrijden wist Ajax in eigen huis namelijk 21 keer te winnen, 4 keer kende het duel geen winnaar en 3 keer gingen de punten richting Friesland. De duels kenden met enige regelmaat ook vele doelpunten. In de seizoenen 1995/1996 en 2000/2001 eindigde het duel in een 6-2 overwinning voor Ajax, terwijl de meest doelpuntrijke overwinning in het seizoen 1997/1998 behaald werd. Mede dankzij drie treffers van Shota Arveladze won Ajax met 7-2.

De meest spectaculaire wedstrijd vond vermoedelijk in januari van dit jaar plaats. Ajax hervatte de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen Heerenveen en dat eindigde na een spectaculaire wedstrijd in een 4-4 gelijkspel. Kik Pierie maakte in het shirt van de Friezen in blessuretijd nog de gelijkmaker. Hij maakte afgelopen transferperiode de overstap naar Ajax, maar wacht nog op zijn officiële debuut in het eerste elftal.

Pierie is bovendien niet de enige speler bij Ajax met een verleden bij Heerenveen. Ook Hakim Ziyech en Klaas Jan Huntelaar droegen het blauw-witte shirt met de Pompeblêden. Aan de zijde van sc Heerenveen zijn ook spelers te vinden met een verleden in Amsterdam. Sven Botman wordt dit seizoen gehuurd van Ajax, terwijl ook Ricardo van Rhijn in Amsterdam heeft gespeeld. Bij de Friezen is bovendien Hennie Spijkerman de assistent-trainer. Die functie vervulde hij bij Ajax ook al in eerste instantie onder Henk ten Cate en later ook onder Frank de Boer, Peter Bosz en Marcel Keizer. Na het ontslag van Keizer werd ook Spijkerman op non-actief gesteld.




Tags

heerenveen keizer pierie seizoensstart spectaculaire spijkerman wisselvallige arveladze blauw boer bosz botman cate doelpuntrijke droegen friesland geziene heracles hervatte historie huntelaar interlandonderbreking pompebleden rhijn shota wisselvallig ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal