Transparent
Inloggen
Sluiten

Marc Overmars: 'Dit is ook een compliment voor de club'

6 september 2019 19:05 - Inside Ajax
Foto: Pro Shots

Marc Overmars: "Dit is ook een compliment voor de club"; image source: Pro Shots

Marc Overmars is blij dat de selectie van Ajax grotendeels intact is gebleven tijdens afgelopen transferperiode. Dat geeft de directeur voetbalzaken aan in Inside Ajax. "Het mooie is dat spelers inzien dat wat we gepresteerd hebben ook graag in het nieuwe seizoen willen. Ze willen in de Champions League spelen en dat kan bij Ajax", aldus Overmars. "Bij een andere club moet je altijd afwachten of je daar ook een onbetwiste basisspeler bent."

De spelers van Ajax stonden echter volop in de belangstelling. "Negentig procent van de groep stond in de belangstelling van buitenlandse clubs", zo geeft Overmars aan. "We hebben dat tijdig en ruim van te voren goed afgekaart. Dat is ook een compliment voor de club. Ik doe dat niet alleen. Het is de directie en de rvc die een bepaald standpunt moet innemen. Natuurlijk komt er ook een huishoudboekje bij kijken wat drastisch wordt veranderd. We doen dat wel bewust en hopelijk met de juiste keuzes. De spelers die zijn weggegaan is heel beperkt gebleven. Frenkie en Matthijs waren in een vroeg stadium al afgerond."

Risico's zitten er nauwelijks aan de nieuwe contractverlengingen. "We hebben wel wat opgebouwd natuurlijk, dus we kunnen tegen een stootje. Dat is altijd belangrijk", zegt hij daarover. "De risico's zijn op zich beperkt. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je de Champions League haalt. Daar zit het grotere geld in, zodat je de spelers ook goed kan belonen. Als je Champions League speelt, heeft elke speler daar profijt van."

Meer op Inside Ajax




Tags

overmars huishoudboekje rvc

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Doet het heel goed als TD. Beste TD sinds Leo.
+4/-0

Ajax heeft pas echt een probleem als deze man vertrekt.
De club wordt dankzij hem maar ook door van de Sar weer voor vol aangezien in Europa.
Als je die 2 zoals afgelopen seizoen ziet zitten op de tribune uit bij Real of Juventus dan ben je toch trots dat deze grote namen uit de Ajax geschiedenis de club nu zo goed vertegenwoordigen.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Probleem, probleem? Je moet gewoon een vaardige vervanger halen. Als dat zich aandient. Dat zien we dan wel weer. Ik neem dat er wel mensen aan het nadenken zijn over mensen die eventueel hem kunnen opvolgen. Als Marc weggaat zal Edwin wel blijven, en Van der Sar heeft misschien al nagedacht over een vervanger met de RVC. Maar ik zie Overmars nog niet vertrekken binnenkort. Hij heeft het goed naar zijn. Heeft zijn trainer binnen. Jonk en Bergkamp zijn weg. Dus, tsja.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Precies. Jonk weg en Bergkamp weg.

Marc heeft de macht binnen Ajax. Wie anders? Commissaris Danny Blind?
Nee Marc heeft de macht en neem maar van mij aan dat hij daar heus wel van geniet.
Financieel wordt ook hij, vanwege dus de successen, wel flink gecompenseerd.
Dus ook financieel hoeft Overmars zich totaal niet druk te maken.
Als alles dan ook daadwerkelijk goed gaat dan is Ajax een heerlijk club om voor te mogen werken.

Mijn conclusie: Marc die blijft voorlopig wel en ik maak me dus geen zorgen.
+1/-0

4 jaar geleden
Van der Beek blijft, dat is duidelijk maar voor de rest hoor je er helemaal niks over! Verbeterd contract, opgewaardeerd, naar Real pas over een jaar. Weet iemand wat meer?
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Beste beslissing die Ajax ooit heeft kunnen maken om deze twee de kans te geven na / tijdens de revolutie. Ik ben het helemaal eens met 'wit rood' dat ik toch bang ben als deze twee vertrekken. We hoeven maar geen kampioen te worden dit jaar, of niet overwinteren, en spelers zullen echt weg willen. Zo lang we er maar voor zorgen dat de jeugd de kans blijft krijgen om te ontwikkelen achter de vaste waardes. We willen niet weer een koop club worden, dat is nooit goed gegaan bij Ajax.
+1/-0

4 jaar geleden
Ajax staat er goed op, maar er is nog een lange weg te gaan en dan nog zullen er jaren komen waar de situatie geheel anders is dan men had verwacht. Als Ajax weer goed gaat presteren in Europa gaat bij de eerst volgende transfer periode het spel weer op de wagen en opnieuw moeten de fans afwachten wat er over blijft van de huidige selectie. Ja Overmars heeft zijn werk goed gedaan.
+1/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos