Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Dit is niet goed genoeg'

1 september 2019 16:48

Erik ten Hag was in gesprek met Fox Sports niet te spreken over hoe Ajax begon aan de wedstrijd. "We beginnen heel slecht aan de wedstrijd. Dat kan niet", aldus Ten Hag. "Je wordt een keer afgestraft als je zo aan een wedstrijd begint met deze houding en in een veel te laag tempo. Zowel in balbezit als in balverlies. Dan loop je een keer tegen schade op of moet je in de achtervolging. Dat moet je zien te voorkomen."

Ajax kwam halverwege de eerste helft een stuk beter in de wedstrijd. "Je ziet dat we heel goed de ruimtes kunnen benutten. We lokken ze eruit en komen dan met loopacties erachter. Dat kwam er fantastisch uit", zo gaf hij aan. "Zeker bij de 0-1, maar ook vele malen vaker. Je ziet dat Sparta moeite heeft om dat te verdedigen. Zeker met onze lopende mensen. Het waren in de eerste helft twee prima goals."

Volgens Ten Hag moet er niet alleen naar het resultaat gekeken worden. "Dit is niet goed genoeg", zei hij daarover. "Wij zijn ambitieus. Dan moet je de lat hoog leggen en moeten we gedisciplineerder gaan spelen. We moeten in een hoger ritme gaan spelen. Het is duidelijk dat we een goed fundament hebben en dat we hierop kunnen voortborduren. Dat moeten we ook doen, maar dat zal keihard werken zijn."




Tags

hag achtervolging balverlies fox fundament gedisciplineerder lokken malen sparta voortborduren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos