Ruime overwinning voor Ajax op bezoek bij Sparta

1 september 2019 16:22

Ruime overwinning voor Ajax op bezoek bij Sparta; image source: Pro Shots

Ajax heeft op bezoek bij Sparta een ruime overwinning weten te boeken. De ploeg van Erik ten Hag was met 1-4 te sterk voor de Rotterdammers. Voor rust scoorden Quincy Promes en Hakim Ziyech, terwijl na rust Dusan Tadic en nogmaals Ziyech tot scoren kwamen.

Ajax begon erg zwak aan het duel en werd door Sparta met regelmaat terug gedrongen. De eerste grote kans was echter wel voor Ajax. Sparta-keeper Coremans kwam uit zijn doel om een verre bal te onderscheppen, waarna Lisandro Martínez het van grote afstand probeerde. Zijn schot ging echter net naast het doel.

Sparta had halverwege de eerste helft een enorme kans, maar Hakim Ziyech wist op de doellijn te voorkomen dat de thuisploeg via een kopbal op voorsprong kwam. Die voorsprong wist Ajax een minuut later wel te pakken. Quincy Promes werd diep gestuurd door een fantastische lange bal van Martínez en de aanvaller kon een-op-een met Coremans de 0-1 binnenwerken.

Vervolgens ging het een paar minuten hard op Het Kasteel. Hakim Ziyech was al snel na de openingstreffer bij een doelpunt na een vrije trap. Enkele minuten later zorgde Ziyech alsnog voor de 0-2 nadat hij een voorzet van Dusan Tadic bij de tweede paal kon binnen tikken. Via David Neres kon Ajax zelfs voor rust al op 0-3 komen, maar de Braziliaan ging voor eigen succes in plaats van af te geven aan Ziyech, zodat er nog redding gebracht kon worden.

Vlak na rust volgde de definitieve beslissing. Na ingrijpen van de VAR kreeg Ajax een strafschop na hands van Abels en Tadic wist daardoor voor de 0-3 te zorgen. Een paar minuten later volgde ook de 0-4 toen Ziyech zijn tweede treffer maakte, waarna Ajax het direct een stuk rustiger aan ging doen. Aanvankelijk kreeg Ajax nog wel mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar de ploeg werd steeds slordiger. Ruim een kwartier voor tijd volgde dan ook opeens de 1-4 van Sparta.

Het nonchalance bleef echter aanhouden, waardoor Sparta de mogelijkheden kreeg om nog vaker gevaarlijk te worden. Gescoord werd er echter niet meer, zodat de ruime zege voor Ajax een feit was.