Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We hebben de wedstrijd totaal gedomineerd'

29 augustus 2019 00:45

Volgens Erik ten Hag gaat Ajax volkomen terecht naar de groepsfase van de Champions League. Dat gaf hij aan in gesprek met Veronica. "We hadden de totale controle over de wedstrijd en hebben de wedstrijd totaal gedomineerd", aldus Ten Hag. "Het verschil was alleen maar twee en heel lang maar één. Dan weet je dat het bij één goal weer moeilijk gaat worden. Zeker als het 1-0 staat is het lastig. Ze hoeven dan maar een mogelijkheid te krijgen..."

Ten Hag ging verder: "Ik moet de ploeg een groot compliment maken. Hoe ze organisatorisch gespeeld hebben en hoe gefocust ze waren. Heel gedisciplineerd, niets weggegeven en een paar kansen gecreëerd."

De ploeg was op veel posities gewijzigd en dat was Ten Hag goed bevallen. "We zijn op vrijdag begonnen met de voorbereiding op deze wedstrijd. We hebben nu eindelijk een keer kunnen trainen", zo gaf hij aan. "Je kan dan combinaties zien. Ook vanuit analyses uit de heenwedstrijd. We wilden per se Blind achterin hebben om daar toch het voetbal aan de gang te krijgen. Dat was een van de dingen die na een half uur in Cyprus totaal wegvielen."

Ten Hag was vooral lovend over het spel van Hakim Ziyech. "Hij was vandaag ontzettend belangrijk op de as van het veld", zei hij daarover. "In topwedstrijden moet je internationaal daar met een middenvelder spelen. Vandaag heeft hij ook weer laten zien. Hij heeft volgens mij heel weinig balverlies geleden en deed bijna altijd iets goed met de bal. Hij speelde heel creatief, had fantastische vrije trappen. Hij had ook een geweldige assist op Tadic, maar die kon hij jammer genoeg niet afmaken. Het was een buitengewone prestatie."




Tags

hag gedomineerd analyses balverlies blind combinaties creatief cyprus gedisciplineerd heenwedstrijd organisatorisch tadic veronica wegvielen ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.253 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao gaal godts goedkopere hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes mannsverk mislintat praag rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor twente vos wijs