Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Ajax nadert akkoord over transfer Dani Olmo'

16 augustus 2019 12:24 - El Mundo Deportivo
Foto: Pro Shots

[Update] "Ajax nadert akkoord over transfer Dani Olmo"; image source: Pro Shots

Het Spaanse Sport meldt dat Ajax zich bij Dinamo Zagreb heeft gemeld voor Dani Olmo, een 21-jarige Spaanse vleugelaanvaller. Beide clubs zouden in onderhandeling zijn over een transfersom. Dinamo zou 40 miljoen euro willen hebben voor Olmo, maar daar wil Ajax niet aan voldoen. De Amsterdammers zouden een bod hebben uitgebracht die een aantal bonussen bevat en bovendien ook een doorverkooppercentage bij een toekomstige transfer. Hoeveel Ajax precies geboden zou hebben, wordt niet gemeld.

Volgens het medium zal het management van de aanvaller deze week met Ajax in gesprek gaan over de persoonlijke voorwaarden. Dinamo Zagreb hoopt ondertussen dat Olmo een nieuw contract bij de Kroatische club wil tekenen, maar hij heeft al aangegeven daar geen interesse in te hebben. Olmo heeft nog een contract voor twee jaar in Zagreb.

Edit 22:24: Volgens El Mundo Deportivo heeft Ajax een bod uitgebracht van 22 miljoen euro met een doorverkooppercentage van 40 procent. Olmo zou zelf openstaan voor een vertrek naar Amsterdam, terwijl Dinamo Zagreb ook overtuigd lijkt door het bod.

Edit 16-08 12:24: Volgens de Italiaanse journalist Nicolò Schira nadert Ajax een akkoord over de transfer van Dani Olmo naar Amsterdam. Ook hij maakt melding van een bedrag van 22 miljoen euro met een doorverkooppercentage van 40 procent voor Dinamo Zagreb. De Spaanse vleugelaanvaller kan in Amsterdam een contract tot 2024 gaan tekenen.

Meer op El Mundo Deportivo




Tags

olmo dinamo zagreb deportivo mundo schira

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Vind het allemaal wat gehaast overkomen.
+1/-0

4 jaar geleden
Koop een goede middenvelder die er direct staat.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
40% vind ik wel veel.. Vooral in combinatie met die 22 miljoen. We hebben veel geld en het zal vast een toptalent zijn, maar zo een gok lijkt me onverantwoord.
+2/-0

4 jaar geleden
Ik weet het niet... 22 miljoen vind ik veel geld voor 1 speler. Zeker nu de salarissen zo gestegen zijn. Want 2 jaar geen CL en je zit in de penarie. En je zag het gisteren, het kan zomaar een keer tegen zitten en je ligt er uit.
+2/-0

4 jaar geleden
Nog een vleugelaanvaller ? T lijkt er op dat t geld niet op kan. Wie spaart bewaard..
+1/-1

 
4 jaar geleden
Ken hem ook niet, maar wel hele goede verhalen over gehoord. Een van de grootste spaanse talenten, opleiding Barca. Heeft in de CL als links half in 4-3-3 en als centraal aanvallende middenvelder gespeeld in een 4-5-1 opstelling. Lijkt me meer een type zoals Ziyech die op meerdere plekken kan spelen. Wellicht zodat Ziyech terug gaat naar het middenveld voor meer balans op middenveld.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik geloof er geen snars van. Die Spaanse kranten staan vaak bol van de verzinsels en als we iets niet nodig hebben zijn het wel buitenspelers. Bovendien zie ik Ajax niet met 22 miljoen PLUS 40% doorverkoop zwaaien.
+3/-0

4 jaar geleden
Ik ken deze jongen niet maar als het zo'n groot talent is, Spaans nota bene, hoe kan hij dan bij Zagreb spelen???
+3/-0

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Ik geloof het wel. Normaal ben ik niet zo goed gelovig.
+1/-0

4 jaar geleden
Doorverkooppercentage 40%. Doet Marc nooit!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dat betekent dat hij voor een kleine 37 miljoen verkocht moet kunnen worden wil je überhaupt kiet spelen.
Daar gaat de RvC nooit mee akkoord.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Doorverkooppercentage wordt meestal berekend over de winst op een transfer, niet op de totale transfersom. Bijvoorbeeld:

Ajax koopt Olmo voor 22 miljoen en verkoopt hem voor laten we conservatief rekenen 45 miljoen. Verschil van 23 miljoen. Veertig procent daarvan is 9,2 miljoen. Blijft over 13,8 miljoen aan nettowinst voor Ajax op de transactie zelf. Overigens hoeft Ajax niet op iedere transfer dikke winst te maken. Spelers kunnen ook door behalen van titels en CL kwalificatie genoeg waarde voir de club genereren om hun transferbedrag terug te verdienen zoals Tadic.

Hij kan overigens op de flank, maar speelt vrijwel altijd op het middenveld. Naar hem verwijzen als "vleugelaanvaller" is mensen verkeerd voorlichten.
+3/-0

4 jaar geleden
Ik ben benieuwd wie er morgen wordt aangeboden. Tot morgen.
+2/-1

4 jaar geleden
Haal Ritsu Dohan, al is het maar om de concurrent te pesten.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Zou de actie van het seizoen zijn. Gewoon omdat het kan!
+1/-0

4 jaar geleden
Ik denk eerder 20 miljoen + 7 % de rest is weggegooid geld , waarom ? omdat hij slechts eenmaal redelijk kon ballen in een jeugd toernooi
+1/-0

4 jaar geleden
Ajax heeft nog geen speler gekocht van PSV, en al maanden lang liep iedereen te zeggen Ajax - het bayern van Duitsland. Ajax is nog maar 1 x kampioen geworden ook. Hiermee zie je weer wat een aanstellerrij.

Bayern wordt elk jaar kampioen net als juventus en koopt elk jaar iemand van Dortmund of andere concurentie. Same bij Juve.

Ajax verloor vorig jaar Viergever aan PSV en daarvoor herinner ik me dat ze dat Rijkaard wilden, Vanenburg en Koeman kochten en nog een andere reeds.

Ajax haalt nauwelijks spelers bij PSV.

Vraag blijft nu, hebben we iemand nodig van PSV bv of Feyenoord?
Kan er iemand nu bij Ajax in de basis?
+2/-2

 
Ik vind Sam Lammers een hele goede spits, die zou ik bij Ajax in de spits willen zien. Malen doet het momenteel erg goed, en Bergwijn zou een goede zijn als Neres of Ziyech zou vertrekken. Verder zou ik niemand van PSV bij Ajax hoeven zien spelen. Bij Feyenoord vind ik Kökçu een goede speler, dat is een jongen die vergelijkbaar kan voetballen als Frenkie. Korte combinaties, uitstellen, slimme passjes. Verder lijkt me daar niks te halen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ajax heeft Viergever helemaal niet verloren aan PSV. Ajax besloot het aflopende conteact van Viergever niet te verlengen. Waar de speler vervolgens naar toe gaat is geen zaak van Ajax. Ajax had en heeft betere verdedigers dan Viergever.
+2/-0

4 jaar geleden
Lijkt me meer een marketingstunt... Linken aan Ajax levert tegenwoordig geld op.
+1/-0

4 jaar geleden
Óf Donny staat toch op het punt te vertrekken, óf Ajax is een beetje aan het doordraaien.
+2/-0

4 jaar geleden
Dani Olmo heeft zich de afgelopen weken in de Cahmpions League campagne van Dinamo Zagreb bewezen en wordt de nieuwe publiekslieveling in de Amsterdam Arena!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos