Transparent
Inloggen
Sluiten

Lasse Schöne: 'Ajax is onderdeel van mijn leven geworden, een bijzonder onderdeel'

10 augustus 2019 09:37 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Lasse Schöne: "Ajax is onderdeel van mijn leven geworden, een bijzonder onderdeel"; image source: Pro Shots

Lasse Schöne blikt in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op zijn zeven jaar in Amsterdam. De Deen groeide uit tot de buitenlander met meeste officiële wedstrijden voor Ajax. "Natuurlijk ben ik daar supertrots op", aldus Schöne. "Wie had dat gedacht toen ik transfervrij overkwam van NEC? Het is heel mooi dat het zo gelopen is, maar het is zeker niet vanzelf gegaan. Integendeel. Eigenlijk begon ik elk seizoen weer op nul."

Schöne gaat verder: "Ik moest telkens knokken voor mijn plek. Daar had ik geen moeite mee, bij een topclub als Ajax is dat normaal, je moet gewoon zorgen dat de trainer niet om je heen kan. Dat klinkt nu simpel, maar geloof me: vaak genoeg heb ik gebaald als ik wissel stond of als ik weer geduld moest hebben. Maar hard werken en niet zeuren zitten in mijn karakter. Dat heeft zeker de basis gevormd voor mijn zeven mooie jaren in Amsterdam."

Gevraagd naar de mooiste prijs is voor de middenvelder de keuze niet moeilijk. "Elke prijs is bijzonder, want aan elke prijs zit een verhaal vast, maar een eerste keer kampioen worden heeft toch wel echt iets speciaals", zo geeft hij aan. "Bij het tweede kampioenschap werd ik ook nog gekozen tot speler van het jaar, een leuke individuele prijs, en had ik met 14 doelpunten en 10 assists een groot aandeel. Uiteindelijk ben ik met Ajax drie keer landskampioen geworden, maar dat hadden er vier moeten zijn. Het mislopen van de titel in 2016 bij De Graafschap had nooit mogen gebeuren."

Schöne was graag langer in Amsterdam gebleven. "Ajax is écht mijn club geworden en met mijn gezin hadden we het prima naar ons zin in de omgeving van Amsterdam. Daarom hebben we er ook lang over nagedacht. Het gesprek met Genoa was positief. Het voelt als het juiste moment, de club, de stad, het land, de competitie, het avontuur. Het was: nu of nooit", zegt hij daarover. "Ons thuis blijft Nederland en daar keren we ook zeker terug, of het nou over twee, drie of vijf jaar is. En ja, dan ga ik ook zeker vaak bij Ajax langs. Geen idee in welke rol, misschien wel gewoon als supporter. Ajax is onderdeel van mijn leven geworden, een bijzonder onderdeel."


Tags

schone buitenlander genoa graafschap integendeel nederland speciaals supertrots titel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Dat elke jeugdspeler van Ajax die door zijn opleiding een gewilde speler voor buitenlandse clubs is geworden daar een voorbeeld van mag aannemen.
Als bijvoorbeeld de Ligt na 7 jaar in het eerste Ajax had verlaten was hij 25.
Als hij daardoor droog brood had moeten eten wilde ik het beleg wel voor hem kopen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
De Ligt had bij - HAD - kunnen uitgroeien als een Legend met veel titels , Europese glorie misschien wel een Europese prijs bij Ajax en een nieuwe legend aanvoerder in de grote rij. En op zijn 24e naar Barcelona kunnen gaan als de beste verdediger van der wereld en duurste.

Wie had ooit gedacht dat een jongen van 17, eerst in de EL finale stond en 2 jaar later in de halve CL met Ajax in 2019.
Kortom was hij gebleven en het team meer gedragen, hadden we ook een Europese beker kunnen winnen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
De Ligt en De Jong zijn buitencategorie talenten. Die hebben na een paar jaar Ajax en Eredivisie dagelijks (training) en wekelijks (competitie) meer weerstand nodig dan wij ze kunnen bieden. Spelers daar net onder doen er goed aan langer te blijven. Of beter gezegd, Marc en Edwin moeten de selectie zo inrichten dat die spelers zelf inzien dat ze zowel kwalitatief als salaristechnisch op een hoog niveau worden uitgedaagd. Zoals nu ook gebeurt. Want zonder die zak met geld speelden Neres, Ziyech en Onana echt niet meer in Amsterdam. Clubliefde bestaat nog wel, maar telt niet meer als puntje bij paaltje komt.
+1/-0

5 maanden geleden
Deze man nu al vastleggen voor na zijn voetbal carrière, al is het maar in de rol als voorbeeld.
+1/-0

 
5 maanden geleden
voorbeeld voor de ongeduldige jeugd. Ajax legend. Lasse.
+1/-0

5 maanden geleden
Dat zou een mooie deal zijn. Ik denk dat het sowieso te vroeg is om naar Real Madrid te gaan. Minimaal een jaartje nog bij AJAX.
+1/-0

5 maanden geleden
En Lasse is een stuk van de geschiedenis van Ajax geworden. Van een " dertiende " speler altijd naar een basisspeler terugknokkend. Voorbeeldig prof en Ajaspeler met een weergaloze vrije teap, jammer dat Hakim dit niveau van vrije trap niet heeft ondanks zijn techniek. Ik hoop dat hij op welke manier dan ook bij Ajax terugkomt. Lijkt me een goede jeugdtrainer. Waar ik dat op baseer? Ik zou het niet weten , gewoon een gevoel. Lasse bedankt en het gaat je goed !
+1/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez beek blind dochter donvito dwtk ekkelenkamp fier film geduwd gerust hag hellend huntelaar kinderen koen martinez mazraoui nederland onana promes schuurs strot tadic tagliafico traore valencia veltman zinnigs ziyech