Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Hans Vanaken niet naar Ajax, tekent nieuw contract bij Club Brugge

9 augustus 2019 17:32 - Het Nieuwsblad
Foto: Pro Shots

[Update] Hans Vanaken niet naar Ajax, tekent nieuw contract bij Club Brugge; image source: Pro Shots

Volgens het Belgische Het Nieuwsblad wil Ajax Hans Vanaken vast leggen als opvolger van Donny van de Beek. Ajax zou inmiddels een miljoenenbod aan het voorbereiden zijn op de middenvelder, die afgelopen seizoen werd verkozen tot beste speler van de Belgische competitie. Ajax zou bij een transfer van Van de Beek snel willen schakelen en in België wordt er al vanuit gegaan dat er deze week nog een bod uit Amsterdam gaat komen.

Club Brugge hoopt dat het de middenvelder langer voor de club kan behouden en heeft hem een nieuw contract aangeboden. Vanaken verlengde een jaar geleden nog zijn contract tot 2023.

Edit 09-08 17:32: Hans Vanaken zal niet de overstap maken naar Ajax. De Belgische middenvelder van Club Brugge heeft bij de Belgische kampioen een nieuw contract getekend. Vanaken zou in beeld zijn bij Ajax als opvolger van Donny van de Beek. Donderdagavond gaf Ajax-watcher Freek Jansen bij Voetbalpraat overigens al aan dat de Belg totaal niet in beeld zou zijn.

Meer op Het Nieuwsblad




Tags

vanaken brugge hans beek belgie jansen miljoenenbod nieuwsblad voetbalpraat voorbereiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ik ken hem niet, alleen van naam. Iemand?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ja, ik woon tijdelijk in Belgie en volg daarom de competitie. Goede speler. Verbaasde me erover dat hij nog niet in de picture was bij grotere clubs. Heeft in de jeugd bij PSV gespeeld.

Speelt ook voor Belgie, maar heeft daar natuurlijk enorme concurrentie.

Of hij goed genoeg is weet ik niet.
+2/-0

4 jaar geleden
Misschien ben ik naief, maar waarom kan Ajax Donny niet nog minimaal een jaar aan zijn contract houden? Voor het geld hoeven we hem sowieso niet te verkopen en we zijn al 3 basisspelers kwijt. Daarnaast is Donny als rasajacied nou niet echt het type dat hier een jaar ongemotiveerd rondloop wanneer hij bij Ajax blijft.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Misschien wel omdat er afspraken in het contract van vd Beek staan
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ras Ajacied? Begrijp mij niet verkeerd, maar dit is dezelfde jongen die het vorig jaar al had over weggaan omdat hij 3 wedstrijdjes niet in de basis stond. De tijd van echte clubspelers is helaas voorbij. Zodra er geld op de tafel komt, trekken ze direct hun conclusies. Dat geldt zelfs voor jongens uit de jeugd, die hun hele opleiding hebben te danken aan Ajax (zie Kluivert en de Ligt als recente voorbeelden). Zelfs Blind wil nu nog niet uitsluiten dat hij deze zomer niet weggaat. Laten we hopen dat Pogba wordt gekocht en dat wij nog een jaar kunnen genieten van deze speler (mits er niet nog een andere kapitaalkrachtige club komt om hem op te halen). Ik hoop dat spelen in de CL nog een belangrijke rol kan spelen om te blijven voor veel spelers (Zyech, vd Beek, Blind, Neres).
+12/-0

 
4 jaar geleden
Juist. Clubliefde bestaat niet meer. Wordt tijd dat supporters zich dat ook gaan realiseren. Vaak hebben jongens van buitenaf meer met de club dan "eigen" jongens. Zie Schöne.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Juist. Hoeveel spelers woonden er in hun jeugd nu in Amsterdam en stonden op de tribune? Ik denk alleen Blind... En misschien Veltman, maar dan kent de wederzijdse liefde van de supporters voor 'eigen' jongens ineens een hele andere kant ;-)
+1/-0

 
4 jaar geleden
Veltman komt uit IJmuiden.
+1/-0

4 jaar geleden
Donny laten gaan wanneer grootste club allertijden de hoofdprijs wil betalen. Je moet daar niet voor weken liggen. Gun een sportman het beste.

Vanaken is prima alternatief. 27 jaar, kort in de jeugd van psv gespeeld en nodige ervaring om voor kampioenschap te spelen. Is ook nog eens Nederlandstalig, wat echt een pluspunt is op het middenveld. Ik vind dat Marc goed op de bal speelt, ook al was een leegloop te verwachten. Maar wat wil je na zo'n seizoen.
+3/-1

4 jaar geleden
Waarom heeft deze man op zijn leeftijd pas 2 interlands achter zijn naam staan?
Dat klinkt niet echt geweldig....
+1/-0

 
4 jaar geleden
Omdat hij de meest getalenteerde spelers van de wereld voor zich heeft. En het is een laatbloeier.
+2/-0

4 jaar geleden
Zou prima zijn, aanvallende middenvelder. In de competitie scoorde hij 11 maal en had 13 assists. Heel erg goed voor een middenvelder en hij is ook nog eens tweebenig an is 1,95.
+1/-0

4 jaar geleden
Laat ik vooropstellen dat ik wil dat vd Beek blijft. Echter is die kans heel klein mits Real vandaag of morgen Pogba nog weet aan te trekken. Vanaken is een goede speler, technisch, een kopper, loper en een prima schot. Echter is dat in Belgie geweest. Heeft twee interlands achter zijn naam staan. Ik denk dat hij prima mee kan met Ajax. Of hij van dezelfde kwaliteit is als Donny vraag ik mij af? Hangt wel een aardig prijsje om zijn nek, 16 tot 20 miljoen.
+1/-1

 
Ik ken hem niet, maar het lijkt me nogal evident dat hij niet dezelfde kwaliteit heeft als Van de Beek. Dan speelde hij op zijn 27ste wel ergens anders, en/of zou hij nu wel bij de topclubs in de belangstelling staan in plaats van Van de Beek (met een lager prijskaartje). Laten we hopen dat Van de Beek gewoon blijft, m.i. echt onvervangbaar op het moment.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Thomas Muller speelde op zijn 23e nog bij de amateurs van Bayern. Zeg niet altijd alles...
+2/-0

4 jaar geleden
Beek mag pas over een jaar weg. Klaar. Einde discussies Marc. We verloren gisteren bijna met 1-4 bij rust! Wake up man.
+1/-0

 
4 jaar geleden
We speelden tegen PAOK toch met vd Beek? ;-)
+3/-0

 
4 jaar geleden
Klopt en met hem werden we eerste helft ook al weggetikt.
Ik zeg zoveel mogelijk vastigheden. En de defensie van vorig jaar met Alvarez.
Nous, Dailey, Nico. Vastigheid. CL proof. En dan Alvarez die kan zo mee met Ajax. Hij is een TOP aankoop. WK waardig. Hij gaat De Ligt vervangen op een goede manier! Maar ga niet Alvarez naast Schuurs zetten en Veltman. Alvarez heeft de slimme Blind nodig. Als je naast Daley speelt wordt iedereen beter. De ligt werd beter door Blind zijn slimheid en inzicht.
+2/-0

4 jaar geleden
Zou t niet fantastisch zijn dat Klaassen weer komt? Kost wat kost!? Deze speler speelt met vuur en vlam en kent de club. Dan hebben we een kwaliteitsteam..!
+2/-2

 
Qua mentaliteit prima speler, maar ik heb me destijds ook geërgerd aan zijn gebrekkige techniek en aan het feit dat hij zich de hele wedstrijd leek te verstoppen. Van de Beek is een veel betere speler.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Davy scoorde wel met regelmaat ! Met alvarez heb je weer vuur in de ploeg. Na Donny moet de poort wel dicht, Marc
+1/-0

4 jaar geleden
op staats radio een , paok as wordt de laatste wedstrijd van donny (snik) beide clubs zijn er uit + van der beek en donny speelt ook met toestemming van real de laatste wedstrijd dus zo snel mogelijk reageren mark
+1/-0

4 jaar geleden
Ik denk niet dat van Beek het gaat redden bij Real, zeker niet als basisspeler. Ook de laatste twee wedstrijden , ondanks zijn goal, vond ik hem niet best. Heeft virig jaar de tweede seizoenshelft aardig gedraaid, maar ik ben nig steeds niet. Echt overtuigd. Zelfde geldt voor Hakim, die kan fantastisch ballen, gaat voorop in de strijd , werkt zich een slag in de rondte, maar wat gaat er ook ontzettend veel fout. Als je zo'n geweldige techniek hebt , gaat er te veel fout. En ik denk dat de echte topclubs dit ook zien.
+1/-0

4 jaar geleden
Absoluut een goede keuze deze speler. Schoonouders wonen in België en zien hem daar (op TV) regelmatig spelen. Speler met dreiging, veel goals en assists voor een middenvelder. Gaan we er zeker niet mee op achteruit.
+1/-0

4 jaar geleden
Hans van wie???? Nooit van gehoord, maar laat mij graag verrassen.Zal geen lulletje rozenwater zijn, en Overmars heeft ons al eerder aangenaam verrast.
+1/-0

4 jaar geleden
Als hij ook nog een spelverdeler is helemaal top.
Ajax heeft juist nu na alle verkopen een speler nodig die het overzicht bewaard en leiding kan geven. Spelverdelers zijn uitgestorven. Bij een spelerverdeler komt het niet voor dat men na 20 minuten niet meer weet wat te doen en dan maar weer wachten op de rust zodat de trainer weer moet vertellen hoe te spelen in de tweede helft wat gebeurde tegen PAOK. Bij een beetje pech had Ajax toen al met 4-1 achtergestaan. Daarbij heeft Ajax twee lukkies gehad en dat tegen een ploeg als tegen PAOK. Blind is geen spelverdeler, Tadic is geen spelverdeler, Ziyech is geen spelverdeler en V.d. Beek is geen spelverdeler. Halen die Belg.
+1/-0

4 jaar geleden
Freek Jansen van AD gaf al aan dat het gelul is.

next dus
+2/-0

 
4 jaar geleden
Heeft Ajax gebruikt om een beter contract af te dwingen?
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal