Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax bij bereiken vierde voorronde Champions League tegen APOEL FC of Quarabag FK

5 augustus 2019 12:06
Foto: Pro Shots

Ajax bij bereiken vierde voorronde Champions League tegen APOEL FC of Quarabag FK; image source: Pro Shots

Indien Ajax in de derde voorronde van de Champions League PAOK Saloniki weet te verslaan, volgt in de laatste voorronde een duel tegen de winnaar van het duel tussen APOEL FC en Qarabag FK. Dat bleek uit de loting van maandagmiddag. Ajax zal in dat geval beginnen met een uitwedstrijd, die wordt gespeeld op dinsdag 20 augustus of woensdag 21 augustus. De return volgt een week later.

Ajax speelde al een keer eerder tegen APOEL FC. De kampioen van Cyprus was in de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2014/2015 ook een van de tegenstanders. Het uitduel in Cyprus eindigde in een 1-1 gelijkspel door een treffer van Lucas Andersen. De thuiswedstrijd in Amsterdam eindigde in een overtuigende 4-0 overwinning. Lasse Schöne maakte twee doelpunten, terwijl ook Davy Klaassen en Arkadiusz Milik tot scoren kwamen.

APOEL FC begon in de tweede voorronde van de Champions League en wist twee keer te winnen van FK Sutjeska Nikšić uit Montenegro. De uitwedstrijd eindigde in 0-1, terwijl het duel in Cyprus een 3-0 zege opleverde.

Indien Ajax in de laatste voorronde Qarabağ FK treft, zal het een unicum voor de club zijn. Nog nooit speelde Ajax een officiële wedstrijd tegen een club uit Azerbeidzjan. De kampioen van Azerbeidzjan moest in de eerste voorronde van de Champions League al instromen. Partizan Tirana uit Albanië werd met 2-0 verslagen nadat het uitduel in 0-0 eindigde. In de tweede voorronde werd het Ierse Dundalk met 3-0 aan de kant gezet na een 1-1 gelijkspel in Ierland.

Woensdag spelen APOEL en Qarabağ FK in Cyprus om 19:00 uur de heenwedstrijd. De return is dinsdag 13 augustus om 18:30 uur.

Mocht Ajax door PAOK Saloniki worden uitgeschakeld, stroomt de ploeg van Erik ten Hag in in de vierde voorronde van de Europa League. Dan is de winnaar van het duel tussen Slovan Bratislava of Dundalk de tegenstander. Ajax begint ook dan met een uitwedstrijd, op donderdag 22 augustus. De return in de Johan Cruijff ArenA volgt dan op donderdag 29 augustus.


Tags

apoel cyprus qarabag azerbeidzjan dundalk paok quarabag saloniki albanie andersen arena arkadiusz bratislava hag heenwedstrijd ierland lucas milik montenegro niksic opleverde partizan schone slovan stroomt sutjeska tirana unicum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Deze loting lijkt op papier makkelijker dan PAOK...
+2/-0

 
5 maanden geleden
Precies wat ik ook dacht...
+2/-0

5 maanden geleden
Er telt maar 1 wedstrijd: PAOK, PAOK, PAOK, PAOK , PAOK!!
+3/-0

 
5 maanden geleden
Inderdaad. Ben ook heel benieuwd hoe ze het morgen gaan oppakken.
+1/-0

5 maanden geleden
Hierna nog een voorronde? Was ik even vergeten. Leuk is dat. Vorig jaar halve finale gehaald en nu na PAOK (als we dat redden) nog een voorronde. Echt eerlijk is het allemaal niet, maar ok.
+2/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

beledigd blind dochter ekkelenkamp fier fijntjes film geduwd gerust hag hellend homofoob kinderen koen luigitentorioabc martinez nazi nederland pasen pinksteren privileges promes renemar retoriek roytje schuurs strot veltman zinnigs ziyech