Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax begint in Europa tegen oude bekende uit Griekenland

5 augustus 2019 10:50

Voor Ajax begint het Europese seizoen in Griekenland. Dinsdagavond is PAOK Saloniki de tegenstander, de regerend kampioen van de Griekse Super League. Waar Ajax al twee officiële wedstrijden heeft gehad, begint de Griekse competitie over drie weken pas. Voor PAOK zal daarom het duel met Ajax de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen worden.

Ajax trof de Grieken al twee keer eerder in de voorrondes van de Champions League. In het seizoen 2010/2011 ging Ajax na een 1-1 thuis en een 3-3 in Griekenland op basis van uitdoelpunten naar de volgende ronde. Ook in het seizoen 2016/2017 bleek Ajax uiteindelijk te sterk. In Amsterdam werd het 1-1, maar in Griekenland werd met 1-2 gewonnen.

In de selectie van de Grieken zijn ook meerdere spelers met een verleden in de Eredivisie. De in Amsterdam geboren Diego Biseswar speelt sinds 2016 al bij de Grieken. Ook voormalig AZ-middenvelder Pontus Wernbloom en oud-FC Twente-aanvaller Miroslav Stoch speelden in Nederland. De Griek Lazaros Lamprou speelde afgelopen seizoen bovendien op huurbasis bij Fortuna Sittard.




Tags

griekenland grieken paok biseswar diego eredivisie fortuna griek lamprou lazaros miroslav nederland pontus saloniki stoch twente uitdoelpunten wernbloom

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos