Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax begint in Europa tegen oude bekende uit Griekenland

5 augustus 2019 10:50

Voor Ajax begint het Europese seizoen in Griekenland. Dinsdagavond is PAOK Saloniki de tegenstander, de regerend kampioen van de Griekse Super League. Waar Ajax al twee officiële wedstrijden heeft gehad, begint de Griekse competitie over drie weken pas. Voor PAOK zal daarom het duel met Ajax de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen worden.

Ajax trof de Grieken al twee keer eerder in de voorrondes van de Champions League. In het seizoen 2010/2011 ging Ajax na een 1-1 thuis en een 3-3 in Griekenland op basis van uitdoelpunten naar de volgende ronde. Ook in het seizoen 2016/2017 bleek Ajax uiteindelijk te sterk. In Amsterdam werd het 1-1, maar in Griekenland werd met 1-2 gewonnen.

In de selectie van de Grieken zijn ook meerdere spelers met een verleden in de Eredivisie. De in Amsterdam geboren Diego Biseswar speelt sinds 2016 al bij de Grieken. Ook voormalig AZ-middenvelder Pontus Wernbloom en oud-FC Twente-aanvaller Miroslav Stoch speelden in Nederland. De Griek Lazaros Lamprou speelde afgelopen seizoen bovendien op huurbasis bij Fortuna Sittard.


Tags

griekenland grieken bekende paok biseswar diego eredivisie fortuna griek lamprou lazaros miroslav nederland pontus saloniki stoch super trof twente uitdoelpunten wernbloom

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

beledigd blind dochter ekkelenkamp fier fijntjes film geduwd gerust hag hellend homofoob kinderen koen luigitentorioabc martinez nazi nederland pasen pinksteren privileges promes renemar retoriek roytje schuurs strot veltman zinnigs ziyech