Transparent
Inloggen
Sluiten

[UPDATE] 'Ajax en Juventus akkoord over transfer Matthijs de Ligt'

12 juli 2019 08:23 - AD.nl
Foto: Pro Shots

[UPDATE] "Ajax en Juventus akkoord over transfer Matthijs de Ligt"; image source: Pro Shots

Volgens onder meer het Algemeen Dagblad is de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus bijna afgerond. Beide partijen zouden inmiddels in de laatste fase van de onderhandelingen zitten. Juventus is in de afgelopen dagen steeds dichter bij het door Ajax gewenste bedrag van 75 miljoen euro gekomen. Woensdag boden de Italianen nog 67 miljoen euro, maar dat werd door Ajax afgewezen. Vanwege de toezegging vorig jaar aan de verdediger om mee te werken aan een transfer in ruil voor nog een seizoen in Amsterdam wordt nu niet de hoofdprijs gevraagd, maar zet het wel in op een realistische en marktconforme transfersom.

De Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio meldt dat zaakwaarnemer Mino Raiola zelfs al in Italië zit om alles af te ronden. De Ligt is zelf al weken akkoord over een contract van vijf jaar met een jaarsalaris van 12 miljoen euro.

Op moment als De Ligt vertrokken is, wil Ajax direct doorschakelen naar een vervanger. Mexicaans international Edson Álvarez staat bovenaan de lijst. Hij moet 15 miljoen euro kosten.

Update 16:27:Ajax en Juventus zijn akkoord over de transfer van Matthijs de Ligt. Dat meldt dat Mike Verweij via Twitter. Ajax zal een vast bedrag van vijfenzeventig miljoen euro ontvangen voor de verdediger. De Ligt zal in afwachting van de afronding van zijn transfer ook niet met de selectie van Ajax afreizen naar het trainingskamp in Oostenrijk.

Meer op AD.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

juventus afgewezen afreizen afronding alvarez boden gianluca italianen jaarsalaris marktconforme marzio mino oostenrijk raiola ruil toezegging trainingskamp verweij vijfenzeventig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Jammer dat hij naar Juve gaat, ik vind het echt een verschrikkelijke club. Maar goed, als die het meeste bieden dan is het maar zo. Succes Matthijs en hoop je ooit weer als speler bij onze mooie club te mogen verwelkomen.
4 maanden geleden (gewijzigd)
Gedrogeerde elftallen, scheidsrechters omgekocht, spelers tot opzetten tot rebellie zodat ze goedkoper worden, strafdegradatie, zwart geld affaires en matchfixing om er maar een paar te noemen. Logisch dat Riola hem daar onderbrengt. Zal eerdaags wel een Kaaimannetje boven water komen. Evengoed het beste gewenst Matthijs maar wel jammer dat het geen Barca geworden is.
 
4 maanden geleden
Helemaal eens. Juventus is een club waar je niet toe zou willen. Zou moeten. Ajax had deze club ook moeten boycotten vanwege het verleden. Van der Sar zijn mening heeft blijkbaar niet genoeg geholpen. Ik hoop dat de deal als nog niet door gaat. Barcelona, of blijven. Blijven heeft voorkeur. En daarna dan maar het zinkende schip Barcelona, wat ook maar een koopclub is geworden. Messi en Ronaldo zijn klaar. Het is vanaf nu alleen maar downhill let op mijn woorden. En als Barca of juventus nog de Ec1 winnen aankomend jaar zal het niet door hun zijn zoals vroeger. Hopelijk komend seizoen, dat Ajax of Liverpool weer wint.
4 maanden geleden
Vandaag begint de lange weg naar morgen 
De dromen komen als een vlinder vrij 
Niet langer in geborgenheid verborgen 

Goede tijden, slechte tijden 
Een dag die als een nacht verschijnt 
Goede tijden, slechte tijden 
Liefde leidt je tot het eind 
Goede tijden, slechte tijden 
Nee, het leven spaart je niet 
Goede tijden, slechte tijden 
Soms geluk en soms verdriet 

Het ideaal komt langzaam dichterbij 
Maar spat uiteen zodra je het wil vangen 
De nieuwe kansen maken je weer blij 
Nooit komt er ooit een eind aan dat verlangen Tegenslag brengt schaduw op geluk 
Maar je weet, het allerbeste zal nog komen 
Je moed en je vertrouwen gaan niet stuk 
Het leven kan echt lijken op je dromen 

DOODMOE VAN DIT GENEUZEL
 
4 maanden geleden
Bijna 12.00 uur dan kan het.
 
4 maanden geleden
Geef mij maar Amsterdam
Dat is mooier dan Turijn
Geef mij maar Amsterdam
Mijn Mokums paradijs
Geef mij maar Amsterdam
Met zijn Amstel en het IJ
Want in Mokum ben ik rijk
En gelukkig tegelijk
Geef mij maar Amsterdam
 
4 maanden geleden
Ben jij lid van de Vondel dichtersclub?
4 maanden geleden
Dat horen we nu al dagen en het is nog steeds hetzelfde, 67 + bonussen. Maar welke bonussen? Garanderen deze bonussen 8 miljoen minimum?? Lekker vasthouden aan 75 miljoen, cash, niet in termijnen. Juve, grote club? Altijd maniertjes met betalen etc en success laatste jaren in Europa? Echt niet.
 
4 maanden geleden
Twee CL finales in de laatste 5 jaar? Geen success? Alles is relatief. Gewoon mooie club, zeker voor een verdediger.
 
4 maanden geleden
Juventus wordt altijd kampioen, gewoon geen concurrentie in Italie, dus niet zo interessant op sportief vlak. Barcelona was beter geweest, alleen het salaris blijkt interessanter (dubbel). Dus Matthis gaat ook gewoon voor het geld.
4 maanden geleden
Het is erg rustig rondom Alvarez. Meestal een goed teken en zal toch te maken hebben met de Ligt, al wordt gezegd van niet.
4 maanden geleden
Juventus. PSG. City. Het zijn allemaal hele sneue clubs. Zelfs Barcelona is een koopclub geworden. Sorry ik val in herhaling. Welke club is nog bijzonder? Ajax. Zou Tadic zeggen en ik ook. Wij zijn nog bijzonder. Wij zijn een unieke club en doen nog steeds wat we altijd deden, ondanks alles. Liverpool. Benfica. Dortmund.
 
4 maanden geleden
Je wil toch niet met droge ogen gaan beweren dat wij geen koopclub zijn? We kopen veel jongere spelers, maar ook voldoende oudere inmiddels.
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
In principe zijn wij geen 'koopclub' nee. Dat is Ajax niet. Wij zijn alom bekend dat wij al sinds den beginnen eigen jeugd opleiden en hiermee in het eerste spelen. En hoe gek de voetbalwereld ook is geworden en men spelers koopt en verkoopt voor zelf 222 miljoen euro, of nu weer 120 miljoen voor Griezman of Hazard, 100. Wij zijn in principe geen koopclub. Wij hebben een jeugdopleiding die continue topspelers aflevert die iedereen bij ons wil wegkopen en dit ook decennia doet. Was het Ajax van 1995 een koopteam? Nee. Wij konden bijna een heel elftal vullen met eigen jeugd spelers of spelers die op jongere leeftijd naar Ajax zijn gekomen. Tuurlijk kopen wij nu ook spelers omdat we bijna geen keus meer hebben als we willen meedoen in Europa. Want als een talent 5 goede wedstrijden gespeeld heeft komt een Roma, Lazio, Everton of Ac Milaan wat de speler wil weg kopen en smijt met geld. Continue shoppen de grote koop clubs bij ons. Iedereen weet dat bij Ajax. Jij niet? En tuurlijk kopen wij een zlatan bij malmo of halen een Kanu uit Afrika op zijn 18e. Tuurlijk. Maar als wij niet elk jaar onze beste spelers zouden verliezen, zoals je kon zien bij het Ajax van de jaren 70 of 90 zie je dat we elk jaar mee kunnen doen met de besten van Europa. Dus nee. Wij Ajax, de club is geen koop club, en heeft ook nooit die trend ingezet. Het feit dat in 2019 wij nu ook zo nu en dan nu spelers kopen vooronder de 20 miljoen euro is iets niet wat je Ajax kan verwijten. Wat moeten we anders, als Sanchez, Milik, Frenkie, Matthijs, de Ligt, Suarez, Huntelaar, Sneijder, Zlatan, Maxwell, Kishna, voor enorme bedragen worden weggeroofd? Niets doen? Nee, niets doen is geen optie. Ajax koopt nu tegenwoordig spelers, omdat de voetbalwereld helemaal doorgedraaid is. dat ligt niet aan Ajax. Als alle clubs in Europa bv 10 jaar geen spelers mochten kopen alleen maar eigen jeugd wat zou er dan gebeuren? Juist! Dan zouden wij meerdere keren de Europacup 1 winnen achter elkaar zoals in de jaren 70. Waarom omdat wij genoeg hebben aan onze jeugdopleiding en onze filosofie. Daarom zijn we wereldberoemd en wil iedereen bij ons kijken.
4 maanden geleden
Mooi, gelukkig is het gezeik nu voorbij. Werd tijd. Nu snel Alvarez halen zodat we nog een beetje normaal naar de CL voorronde kunnen toewerken. Veel tijd hebben we niet meer.
4 maanden geleden
Next! Hopen dat ziyech wel blijft.
4 maanden geleden
Twee CL finales in de laatste 5 jaar? Geen success? Alles is relatief. Gewoon mooie club, zeker voor een verdediger.
 
4 maanden geleden
Zoals Flamenco al zei, Juventus is een smerige club met allemaal duistere zaken achter hun naam. En dat is nog maar van wat we weten. En moet je eens horen van andere wat supporters van andere teams zeggen over italie over Juventus? Ik vind het ontzettend triest dat De ligt er naar toe gaat. Juist omdat het zo'n trieste club met allemaal skeems. Daarnaast omdat de man nog maar 19 is. Alsof hij uitgeleerd is bij Ajax. Hij vertrekt nu, maar niet als een echte ajax legend. Dan moet je eerst Europese finales winnen zoals Cruijff, Neeskens, Krol, Blind, Bergkamp, Litmanen, Ronald de Boer,Kluivert en Davids. Jammer. Veel te vroeg.
4 maanden geleden
Wat hebben wij maar kort kunnen genieten van deze bijzondere speler. Een speler als de Ligt en niet te vergeten de Jong helpen Ajax omhoog een weg die
alleen met voldoende saldo op de bank is te bereiken. Ajax gaat door die transfers profiteren, en de fans gaan hun nieuwe idolen uitkiezen, waar de namen nog niet bekent zijn.
4 maanden geleden
De Ligt eindelijk afgehandeld.
Het was 100% zeker dat hij weg zou gaan.
Nu kan Ajax ook weer verder voor een vervanger.

Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez basten blind brom chelsea dest eiting fier gravenberch hag huntelaar jong keijzer keizer knicks koen nets nietzsche nix onana onzin potter promes renemar rkc siem staafincident stengs tadic ziyech