Transparent
Inloggen
Sluiten

Kik Pierie: 'Spelen in Ajax 1, daar gaat het om'

10 juli 2019 07:20 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Kik Pierie: "Spelen in Ajax 1, daar gaat het om"; image source: Pro Shots

Kik Pierie zit uitstekend op zijn plek bij Ajax. Dat geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het geloof dat je het maximale na kunt streven, zit wel een beetje in me. Dat hoort ook bij topsport. In die zin past Ajax bij me", aldus Pierie. "Ik ben naar deze club gekomen om te voetballen, niet om op de bank te zitten. Al besef ik dat het niet vanzelf gaat. Ajax is landskampioen en heeft het geweldig gedaan in de Champions League. Je komt er echt niet zomaar tussen."

De verdediger heeft echter volop concurrentie voor een plek achterin. "elke plannen Ajax en ik met elkaar hebben gemaakt? Dat is tussen de club en mij. Spelen in Ajax 1, daar gaat het om", zo geeft hij aan. "Misschien duurt het een week voordat ik in de basis sta. Misschien een maand, misschien drie maanden. Je weet het niet. Maar uiteindelijk werkt het overal hetzelfde. Of je nu 18 bent of 35, de beste speelt."


Discussieer mee op de forums


Tags

pierie kik streven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Ben heel benieuwd waar zijn plafond ligt. Hoop niet bij Heerenveen.
+1/-0

6 maanden geleden
Met zijn mentaliteit zit het wel goed.
+2/-0

6 maanden geleden
Ik was bijna vergeten dat hij nog maar 18 is na die vanzelfsprekende basisplaatsen bij Heerenveen. Mooi dat we met hem en Schuurs een talentrijk centraal duo hebben die ongetwijfeld hun minuutjes gaan maken dit jaar.
+2/-0

6 maanden geleden
Ik hoop dat hij het gaat waarmaken. Hij is nog een jonkie, en zal in een jaar heel veel leren hoe het is in de top. Zuid Amerikaanse guys zullen hem wel harder maken en Blind meer inzicht en speelsnelheid. Ideale kans voor hem om te groeien als je met Nico, Daley en Dusan mag optrekken en je elke training tegen Promes, Dolberg, Hakim, Donny moet spelen. Klaas Jan zal over hem hoedden. Ervaring in je ploeg is zo belangrijk. Eindelijk snappen we nu dit. Ervaring met kwaliteit. Ik kan me nog die ene Deen herinneren uit bij Barca. Wat een schande was dat. Ik ben zijn naam vergeten. Gebeurd me niet snel. Dus dat zegt genoeg. Poulsen daarentegen vond ik echt een toegevooegde waarde. Maar ik bedoel die andere kleine Deen, die die fout maakte in die uitwedstrijd. Zimling die bedoelde ik.
+1/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez bergkamp chelsea donvito ekkelenkamp fier greco hag huntelaar jong koen kunstenaar liam luigitentorioabc neres overmars poulsen promes rcv renemar robbertb schuurs steerpike traore traoree valencia veltman wegvallen zak ziyech