Transparent
Inloggen
Sluiten

Klaas Jan Huntelaar: 'Wij zijn de kampioen, dus wij zijn in principe de favoriet'

3 juli 2019 12:46 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Klaas Jan Huntelaar: "Wij zijn de kampioen, dus wij zijn in principe de favoriet"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Klaas Jan Huntelaar aan vertrouwen te hebben dat Ajax ook komend seizoen goed weet te presteren. De spits beseft wel dat ze in de Eredivisie vol aan de bak zullen moeten. "Wij zijn de kampioen, dus wij zijn in principe de favoriet", aldus Huntelaar. "Maar hoewel we veel lof hebben geoogst, was het verschil in punten met PSV niet zo groot. En zij hadden bij onze onderlinge wedstrijd in Amsterdam een gat van acht punten kunnen slaan."

Huntelaar gaat verder: "Dat is niet gebeurd en dan komen we op de mentale kracht en de pure wil. Dat alles klopt, waardoor mensen kunnen excelleren. Dat kunnen verschillende spelers zijn en dat moet je van elkaar accepteren. Als je jong bent wil je zelf altijd degene zijn die het verschil maakt. Als je ouder wordt, leer je accepteren dat jijzelf niet altijd diegene kan zijn. Dat is het mooie van de reis die ik heb doorgemaakt."

Voor Ajax ligt er nu ook de uitdaging om Europees te laten zien dat er een paar jaar op rij gepresteerd kan worden. "Die ambitie moeten we niet alleen uitspreken, maar we moeten er ook echt in gelóven. Er vol voor gaan", zegt hij daarover. "Internationaal succes moet niet iets zijn wat je overkomt. Want dan gaat het je niet nóg een keer lukken. De overtuiging dat het echt mogelijk is, kan je net die laatste paar procent opleveren. Exact een jaar geleden had ik onze reeks in de Champions League niet kunnen voorzien. Dit soort dingen heeft vaak te maken met hoe alles samenvalt. Er werden bijvoorbeeld goede aankopen gedaan. Als dat een paar jaar achter elkaar gebeurt, dan versterkt het elkaar. En kun je tot een samenstelling komen waarmee je ook in Europa succesvol kunt zijn."

Het gevoel dat Ajax zich kon meten met de internationale top afgelopen seizoen kwam na het uitduel tegen Bayern München. "In de periode ervoor hadden we ons geplaatst voor de poulefase, dat was mooi natuurlijk. Maar in die reeks speelden we, met alle respect, tegen ploegen van minder kaliber. De avond bij Bayern was doorslaggevend voor ons goede gevoel", zo geeft hij aan. "Vanaf dat moment wisten we: als je een Champions League-titelkandidaat in hun eigen huis had moeten verslaan, dan hoef je voor niemand bang te zijn. Aan alles in ons spel kon je zien waartoe we in staat waren. Ook de thuiswedstrijd tegen Benfica was een belangrijk moment. Omdat we tegen een sterke tegenstander in de slotfase alsnog een overwinning wisten te forceren. Dat soort momenten heb je gewoon nodig, dat je op een goede manier door moeilijke wedstrijden heen komt."

Meer op Voetbal International




Tags

huntelaar bayern benfica diegene eredivisie excelleren geoogst jijzelf jong kaliber poulefase titelkandidaat waartoe

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Wat een prachtig CL-seizoen was het. Drie voorrondes overleven, geweldige poulewedstrijden, elke wedstrijd weer een nóg mooiere sfeer in het stadion. Die wereldpartij in Madrid, de topprestaties in Turijn en Londen. Alleen dat verschrikkelijke einde, waarvan de wond nog heel lang niet zal helen. Wat een kans hebben we laten liggen, zo uit onze handen geglipt. Maar alles bij elkaar wel zeer zeer bijzonder. Hopelijk kunnen we weer een mooie prestatie leveren. Al zin in het nieuwe seizoen!
+1/-0

4 jaar geleden
Hoe hij losging in Madrid zal me altijd bijblijven. Zo blij als een kind was hij, een echte Ajacied.
+2/-0

 
4 jaar geleden
En niet te vergeten Groningen uit.
Ik denk wanneer hij contributie moet betalen ipv salaris te ontvangen doet hij het ook.
Zolang hij maar mee mag doen.
+2/-0

Het zal mooi zijn om weer is met een straatlengte voorsprong kampioen te worden.
Ik kan me toch ook niet voorstellen dat die boeren weer 16 van hun eerste 17 wedstrijden gaan winnen onder die enge van Bommel.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Denk ik ook niet. Maar ja,, hoe staat Ajax er voor over precies een maand??
+1/-0

4 jaar geleden
Klaas is een held en op en top Ajacied. In tegenstelling tot praatjesmakers Sneijder en vd Vaart kwam Klaas wel terug in een vorm die er toe deed. Voor mij nog steeds de nr 1 spits voor dit Ajax.belachelijk dat Koeman geen beroep op hem doet. Heeft er 23 ingeschoten in alle Competies terwijl hij niet vaak basis stond. Klaas moet een standbeeld Krijgen!
+4/-1

reactie verwijderd

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal