Transparent
Inloggen
Sluiten

Wesley Sneijder: 'Ik vind dit echt prachtig voor Donny'

27 juni 2019 23:24 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Wesley Sneijder: "Ik vind dit echt prachtig voor Donny"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Wesley Sneijder verheugd te zijn met de belangstelling van Real Madrid voor Donny van de Beek. "Ik vind dit echt prachtig voor Donny. Hij verdient het", aldus Sneijder. "Don heeft het van alle talenten het moeilijkste van allemaal gehad. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong waren vanaf het begin onomstreden bij Ajax, maar Van de Beek speelde aanvankelijk niet in de basis of werd gewisseld."

Sneijder gaat verder: "Als je dan zó veel karakter toont en je zo’n geweldige tweede seizoenshelft speelt dat Real Madrid je wil hebben, dan ben je een echte. Inmiddels heeft hij in 74 Eredivisie-duels op rij minuten gemaakt. Ik zou zijn transfer naar Real knapper vinden dan alle andere deals die ook geweldig zijn, hoor. Begrijp me niet verkeerd. Maar je snapt wat ik bedoel."

De voormalig speler van Ajax én Real Madrid verwacht ook dat Van de Beek komend seizoen voor Real zal spelen. "Ik hoop en verwacht dat Ajax hem deze overstap naar Real Madrid gunt", zo geeft hij aan. "Iedereen weet dat het afgelopen seizoen, met de dubbel en de halve finale van de Champions League, niet is te evenaren. Dus wordt de kans voor de spelers ook steeds kleiner dat er een Europese topclub als Real Madrid voorbijkomt. En eerlijk is eerlijk: zo’n bedrag voor een zelf opgeleide speler..."

Sneijder sprak afgelopen vakantieperiode nog met Van de Beek over Real Madrid. "De mooiste club ter wereld. Punt. Alleen al als je naar de historie kijkt", zegt hij daarover. "En niks ten nadele van Ajax, want daar is het prima geregeld, maar bij Real Madrid is het pérfect. Wanneer je het trainingscomplex op rijdt, waan je je in een sprookje."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

madrid beek deals eredivisie historie jong knapper nadele rijdt sprookje telegraaf vakantieperiode voorbijkomt waan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Tuurlijk wordt afgelopen seizoen niet geëvenaard als iedereen naar het buitenland wordt gepraat. Donny moet lekker nog een jaartje blijven, uitgroeien tot de beste speler van de Eredivisie en dan pas vertrekken. Bij Ajax is hij verzekerd van speeltijd, wat dus ook ten goede komt voor een eventuele EK-deelname volgend jaar.


Iemand met zulke uitspraken zou ik verder niet meer bij Ajax willen zien in wat voor functie dan ook. Dus als Sneijder trainer wil worden ofzo, laat ie zijn opleiding maar bij Real volgen.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens, er zijn meerdere van deze figuren (Hans Kraay Jr) die zoals ze praten dat het lijkt of ze een (financieel) aandeel in een komende transfer hebben. In plaats van GOED voor het Nederlands voetbal als deze unieke spelers nog een jaartje of zo blijven poogt men ons te ontnemen van deze talenten. Kan me nog herinneren HOE deze zgn iconen spraken toen het Nederlands elftal een kleine 2 jaar geleden in het slop zat... nu piepen ze anders...Donny nog 1 jaartje erbij kerel, volg alsjeblieft niet de Claassen weg want dan ben je letterlijk een speelbal.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Sinds de breuk met Yolanthe is Wes de weg behoorlijk kwijt!
Real Madrid de mooiste club ter wereld?
Wie roept nou zoiets?

Zulke waanbeelden zul je zeker krijgen door een gebrek aan sex!
Tja Yolanthe. Vooruit, dan is het je wel vergeven!

Ha! Arme Wesley Sneijder!

:-)
+3/-2

4 jaar geleden
Ik kan erg slecht tegen mensen die onze grootste talenten na één sterk seizoen direct naar het buitenland praten
+5/-1

4 jaar geleden
Wesley Sneijder is nooit een echte Ajacied geweest, dat blijkt wel weer.bij Real gaat Vd Beek op de bank komen. Lekker nog jaartje rijpen bij Ajax en dan naar een echte club. Dortmund ofzo.
+3/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Hey Wesley, heb je ook nog goed huwelijksadvies voor Donny? ;-)
+5/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal