Transparent
Inloggen
Sluiten

Transfer Quincy Promes bevestigd, Ajax betaalt ruim 15 miljoen euro

24 juni 2019 20:16 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Transfer Quincy Promes bevestigd, Ajax betaalt ruim 15 miljoen euro; image source: Pro Shots

Ajax heeft de transfer van Quincy Promes officieel bevestigd op de officiële website. De aanvaller wordt voor € 15,7 miljoen euro overgenomen van Sevilla en dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal € 17,2 miljoen euro. Promes heeft in Amsterdam een contract getekend voor vijf jaar.

Promes sluit nog niet direct aan bij de selectie van Erik ten Hag. De international van het Nederlands elftal doet dat pas op maandag 8 juli, samen met een paar andere internationals.

De in Amsterdam geboren Promes speelde tot 2008 al in de jeugdopleiding van Ajax, maar vertrok vervolgens naar HFC Haarlem. Zijn debuut in het betaalde voetbal maakte hij bij FC Twente en zijn doorbraak beleefde hij in het seizoen 2012/2013 op huurbasis voor Go Ahead Eagles. Met Erik ten Hag als trainer werd het kampioenschap van de toenmalige Jupiler League gewonnen. Promes keerde weer terug bij FC Twente en vertrok een jaar later naar het Russische Spartak Moskou. Een jaar geleden werd hij overgenomen door Sevilla.

Meer op Ajax.nl




Tags

promes hag sevilla twente eagles hfc jupiler spartak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Nice, ik vind het eerlijk gezegd wel een koopje. Het zal vast ook te maken hebben met de vriendenprijs die Sevilla heeft betaald voor Wöber.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Eens. Die 15 verdien je zelfs nog wel terug met een 5 jarig contract.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Als de Ligt weggaat. Weet je wat ik zou doen. Toby of Jan terug halen. Okay dat weten we al. Anders, zou ik Max Wober terug halen. Hoe vinden jullie die. True hij is links. Maar, hij kan met Blind in het centrum spelen toch? Of perse een rechtspoot?
+1/-1

4 jaar geleden
Is volgens mij een prima bedrag. Ben alleen benieuwd waar hij gaat spelen. Dit is sowieso voorsorteren op het vertrek van een speler. Ik hoop niet dat Neres pleite gaat want die is toch wel 2 klassen beter.
+1/-0

 
 
4 jaar geleden
Zyech bleef ook, ondanks Tadic. Er is sowieso een plek nu vrij op middenveld door Frenkie. Daarnaast Schone gaat zijn laatste jaar en zal steeds minder gaan spelen, minder 90 minuten. Idem voor Huntelaar. Daarnaast hebben we een sterkere bank nodig. Met Promes, win je misschien wel van Tottenham? Dolberg had niet in de basis gemogen die wedstrijd. Promes voor Neres, zodat Tadic in spits kon blijven. Kesper was uit vorm. Tuurlijk stel je die dan niet op.
+1/-0

4 jaar geleden
Heb er eerlijk gezegd gemengde gevoelens over.Hoop ook niet dat er nu nog meer middelmatige spelers aangetrokken gaan worden die al eens onder ten Hag gespeeld hebben.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Zoals vorig seizoen Labyad. Maar van Promes verwacht ik dat die het beter gaat doen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dat is precies wat ik bedoelde...lemonhead..
+1/-0

4 jaar geleden
Ik had liever Bergwijn gezien, ook qua leeftijd, maar 15mio is prima te doen. Toch een international uit de Spaanse competitie!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Moet je ff corigeren Sven, Promes is een bankzitter uit de Spaanse competitie...bij Sevila notabene...
+1/-0

 
4 jaar geleden
Jawel, ik zeg ook niet dat hij altijd basis speelt :)
Maar 33 van de 38 wedstrijden meedoen vorig seizoen, das ook weer niet compleet geflopt lijkt me! In totaal 49 wedstrijden gespeeld, hij heeft iig genoeg meegedaan!
+3/-0

4 jaar geleden
Ik verwacht niet dat hij het niveau van tadic haalt, maar laat me graag verrassen.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Heeft prima statistieken. Dat een Promes en Bergwijn Ajax zien als een stap hogerop is natuurlijk geweldig, de CL heeft daar natuurlijk ook een flinke bijdrage aan
+3/-0

4 jaar geleden
Promes halen is super goede move! Hulde. Promes is beter dan Bergwijn. Bergwijn ook halen vind ik overigens prima. Hij zal merken dat hij op de bank komt. Niet dat perse verkeerd is voor hem. Want om weer voor een Europese prijs te knokken, moet je een grote selectie hebben. Na een finale plek Uefa cup, halve finale Ec1, moet je nu gaan voor een Europese prijs. Uefa cup of Champions league winnen. Dat moet nu je doel zijn. Waarom? Zie waar we eigenlijk afgelopen jaar per ongeluk zijn uitgekomen. Tuurlijk, je moet eerst maar weer kwalificeren en de selectie in tact houden. Maar, met deze trainer, de nieuwe selectie moet je een hoger doel gaan stellen. Zilverwerk, maar nu in alle gebieden. Niet alleen maar overwinteren. Promes halen is dus top. Tadic haalde we ook en Zyech bleef en het was fantastisch. Goede spelers halen creert alleen maar meer reden voor de rest om juist te blijven. Wij zijn gewoon Europese top op dit moment. Persoonlijk zou ik Robben ook halen voor de grote wedstrijden in de eredivisie en Champions league. De ligt moet gewoon blijven. Juventus is een smerige club. Net als Inter. Zelfs Milaan nu.
Vraag maar aan Van der Sar, Bergkamp of Seedorf. Die clubs wisselen je in alsof je niets bent. Juventus verdient De ligt niet. Eigenlijk niemand. Ik heb nog maar weinig respect voor al die koop clubs. Zelfs Barca koopt alleen maar.
+1/-0

 
4 jaar geleden
@donvito: Je draaft een beetje door vriend. Wat doet Ajax op het moment dan anders dan Barca? Heeft Ajax Tadic, Blind, Neres, Tagliafico, Magallan en nog een paar mindere goden cadeau gekregen bij de Appie Hein of zo dan?
Ajax koopt ook, net als elke andere club in Europa die geld heeft.
En ja, de Ligt zou idd moeten blijven maar zeg jij nee tegen een salaris van 550.000 eurootjes per week!!!!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik snap je gedachtegang enerzijds. Anderzijds. Waarom moeten wij ook zo nu en dan kopen? Juist omdat wij al sinds jaar en dag al onze spelers kwijt raken. Als wij zouden kunnen bouwen met onze talenten uit de jeugd zouden we structureel meedoen in de Ec1. Maar we worden steeds leeggeroofd. Mijn punt is, Barca gebruikte ook een tijd veel eigen jeugd en of Spaanse spelers, maar ook dit laten ze los. Ze kopen alleen nog maar. Als de rijkste clubs alleen maar kopen, en vooral bij ons sinds jaar en dag moet Ajax wel mee. Het feit dat we ondanks alles we nog steeds zoveel jeugd steeds hebben in het eerste maakt onze club uniek. Maar je hebt gelijk, Ajax koopt nu ook - naast eigen jeugd. Maar we komen wel steeds met jeugdspelers en talenten.
+1/-0

4 jaar geleden
Complimenten aan Overmars! In alle berichten over Promes vorige week ging het alleen maar om bedragen van minimaal 20 miljoen euro. 15 miljoen is in de huidige gekte op de transfermarkt een uitstekende prijs voor zo'n speler
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal