Transparent
Inloggen
Sluiten

Hoofdrol voor Matthijs de Ligt bij overwinning van Nederlands elftal

6 juni 2019 23:23
Foto: Pro Shots

Hoofdrol voor Matthijs de Ligt bij overwinning van Nederlands elftal; image source: Pro Shots

Nederland heeft de finale van de Nations League gehaald. Met drie Ajacieden in de basis werd Engeland na verlenging met 3-1 verslagen. Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong speelden de gehele wedstrijd, terwijl Donny van de Beek halverwege de tweede helft ook in de ploeg kwam.

De Ligt vervulde een grote rol bij de winst van Oranje. De aanvoerder van Ajax veroorzaakte in de eerste helft een strafschop, waaruit de openingstreffer viel. In de tweede helft maakte hij met een schitterende kopbal zijn fout helemaal goed en kopte hij de gelijkmaker binnen.

Vlak voor tijd leek Engeland het duel te beslissen nadat na een uitstekende aanval de 1-2 werd binnengeschoten. Na tussenkomst van de VAR bleek er echter sprake van buitenspel, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. In de verlenging kwam Nederland na een eigen doelpunt op voorsprong en in de tweede helft werd het duel beslist na wederom een grote fout in de defensie van de Engelsen. Quincy Promes zorgde voor de 3-1.

Aanstaande zondag staat Oranje tegen Portugal in de finale. In Porto gaan beide ploegen uitvechten wie als eerste winnaar van de Nations League in de geschiedenisboeken gaat.




Tags

engeland nations nederland oranje verlenging beek binnengeschoten blind geschiedenisboeken jong porto portugal promes uitvechten var veroorzaakte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Matthijs, wat maak jij voetbal leuk. Dank je wel, klasbak.
+2/-0

4 jaar geleden
Buiten die fout waaruit de pingel wordt gegeven een prima wedstrijd van de Ligt, maar ook Blind en De Jong prima wedstrijd. Door iedereen hard geknokt maar Wijnaldum, Dumfries, Bergwijn en zeker De Pay zeer matig . De pay had echt zijn dag niet.
+1/-0

4 jaar geleden
Wat is deze jongen goed! Ja, maakte een fout.. maar hoe hij zich herpakt en heerst, damn.. 19 is hij he? Deze jongen is veel meer waard dan 100 miljoen.
+3/-0

4 jaar geleden
Die 70 miljoen die Barça wil bieden is een belediging.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Maar maanden geleden overeengekomen en geaccepteerd door Overmars.
+1/-0

Ik snap de enorme euforie rond het NL elftal niet zo.
Volgens mij heb ik naar een bizar slechte wedstijd zitten kijken, 3 zulke grote blunders op dit niveau is dat ooit eerder gebeurd?
Engeland een uitgeblust elftal zonder enige vorm van voorbereiding.
Die Koeman heeft het geluk aardig aan zijn reet hangen tot nu toe, eerst die goal in extremisme tegen Duitsland en nu dat VAR moment.
Kwalitatief houd het over het geheel nog steeds niet over,vooral de aanval is heel erg matig.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik snap de euforie wel. Je ziet Oranje groeien en iets moois ontstaan. Ondanks de fouten zie ik bij vlagen positiespel dat overeenkomt met het spel bij Ajax. En wat groei betreft, vergelijk het spel van dit elftal met dat van de jaren voordat Koeman het stokje overnam. Als nu gauw nog wat aanvallers doorbreken hebben we een wereldelftal.

Je zegt dat Engeland uitgeblust is.. maar wat te denken van Oranje? Hoeveel wedstrijden hebben Frenkie, Donny, Matthijs, Blind, Van Dijk en Wijnaldum in de benen? Dit zijn namelijk wel de sterkhouders van dit Oranje.
+2/-0

4 jaar geleden
Goed dat ik me af kan reageren via deze forum, De Ligt heeft deze wedstrijd getoond dat hij 1 van de beste verdedigers ter wereld is, groot nadeel is dat hij nu helemaal niet te behouden voor Ajax!
Hoe iemand (notabene 19 jaar) na zo een tegenslag (veroorzaken van penalty) zich zelf zo kan herpakken en dan ook nog een keer kan scoren, hij speelde een super wedstrijd, staande ovatie van deze kant!!
+4/-0

4 jaar geleden
Over de ligt raakt men niet uitgepraat, wat moest die kerel hard bikkelen omdat het voorin voor geen meter liep. Het was dus niet de verdienste van de voorhoede maar door de ster speler de Ligt dat het weer langszij Engeland kon komen. De clubs wachten nog steeds op een grote fout van de Ligt, om maar iets van de prijs af te krijgen, zij krijgen nog 1 kans.
+1/-0

4 jaar geleden
Hoe je het ook bekijkt: de Ajax spelers maken het spelen van en het kijken naar het Nederlands Elftal toch wel een stuk leuker.
En een diepe buiging voor de inzet en karakter van Matthijs, de souplesse en 14km van Frenkie, de mooie passes van Daley en de bevrijding van Donny in het spel.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal