Transparent
Inloggen
Sluiten

Landstitel voor Ajax onder 19 een feit na overtuigende winst in Mini-klassieker

1 juni 2019 15:58
Foto: Pro Shots

Landstitel voor Ajax onder 19 een feit na overtuigende winst in Mini-klassieker; image source: Pro Shots

Enkele dagen na de bekerwinst heeft Ajax onder 19 ook beslag weten te leggen op de landstitel. De ploeg van John Heitinga wist het duel tegen Feyenoord onder 19 met 2-0 te winnen, nadat het duel vorige week nog werd gestaakt. Brian Brobbey en Naci Ünüvar zorgden voor de doelpunten, waardoor na het eerste elftal ook Ajax onder 19 de dubbel wist te winnen.

Ajax onder 19 begon direct uitstekend aan de hervatting van de wedstrijd. Al snel kreeg de ploeg een enorme kans via Sontje Hansen, maar zijn inzet kon nog gekeerd worden. Even leek het er op dat een paar minuten later Feyenoord op voorsprong kwam, maar omdat Bannis buitenspel stond, ging de treffer niet door. Een paar minuten later was het wel raak voor Ajax. Anass Salah-Eddine stuurde met een schitterende bal Brian Brobbey diep. De spits omspeelde doelman Koorevaar en schoot vanuit moeilijke hoek de openingstreffer binnen. Niet veel later werd al afgefloten voor de rust.

In de tweede helft had Ajax onder 19 duidelijk de overhand. Het liet achterin niets toe en kwam zelf meerdere keren tot gevaar. De beste kans was voor Hansen, maar opnieuw wist hij Koorevaar niet te passeren. De duels op het veld werden steeds harder en steeds vaker volgden er ook pittige overtredingen. Na een uur spelen leidde dat ook tot een opstootje op het veld na een veel te harde overtreding van Feyenoorder Kökcü. De middenvelder ontving om onbegrijpelijke redenen zelfs geen kaart voor zijn actie.

Halverwege de tweede helft volgde eindelijk de volkomen terechte tweede treffer van Ajax. De ploeg wist optimaal te profiteren van zwak verdedigen van de Feyenoorders en het was Naci Ünüvar die voor de 2-0 wist te zorgen. Even leek het er op dat Feyenoord een tandje bijzette, maar na een paar minuten had Ajax alweer de grip op de wedstrijd. Het leidde al snel tot de uitgelezen kans voor Terrence Douglas, maar de kopbal van de verdediger was te zacht om voor echt gevaar te zorgen en het duel al te beslissen.

Ajax bleef ook in het restant zonder problemen overeind en zelf wist het een paar keer gevaarlijk uit te breken. Doelpunten vielen niet meer, maar door de 2-0 overwinning in de Mini-klassieker was de landstitel voor Ajax onder 19 een feit.




Discussieer mee op de forums


Tags

landstitel feyenoord klassieker mini brobbey hansen koorevaar unuvar afgefloten bannis bekerwinst bijzette douglas heitinga kokcu omspeelde onbegrijpelijke opstootje overtredingen passeren salah tandje zacht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Gefeliciteerd. En wat een geweldige pass was dat van Salah-Eddine op Brobbey.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Ik begrijp je maar de reden daarvoor ligt niet bij deze jongens maar bij de dommigheid van v d Sar en een paar hersenloze die zich Ajaxsupporter noemen.
Dus nu over tot de orde van de dag en hopen op een echte algemeen directeur die kordaat genoeg is om de rotte appels aan te pakken en dat een paar van deze jongens snel doorbreken in het eerste..
Fijn dat er buiten alle randzaken er ook genoeg voetbaltalent bij onze club rondloopt.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Van der Sar is directeur bij Ajax en niet bij justitie. Zolang er geen harde wetten komen tegen dit soort onzin, kun je als club weinig. Maar goed, je geeft wel vaker af op V.d. Sar en je zal daar vast je redenen voor hebben, maar dit slaat werkelijk nergens op.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Vd Sardoet alles goed. Ik keur absoluut af wat er gebeurd is maar wat is er in feite nu gebeurd?? De media pompt alles zo op he want Ajax is Hot nieuws nu.1e berichten waren dat er kinderen waren mishandeld wat een onzin.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Stel je niet aan. Waarom zou jij je schamen om wat anderen doen? Zulke idioten heb je bij elke club. Het trieste is dat ze denken de club, stad te verdedigen. Dit is gewoon een mooie prestatie. Beker en landstitel. Net als het eerste. Sta boven die pubers. Dan hoef je je ook niet te schamen. Want zoals ik al eerder zei. Ze zitten bij elke club. Daar doe je weinig aan.
+4/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb een stuk van de wedstrijd zitten kijken.
Is dit nu die super lichting waar ze bij Feyenoord al hun hoop op hebben gevestigd?
Gemiddelde leeftijd Ajax 15,6 Feyenoord 17,8
Moet je is voorstellen dat dit team zich nog 2 jaar ontwikkeld en dan tegen dit zelfde Feyenoord kon spelen.
Zo'n Wouter Burger, als je dat niveau er in de A1 nog steeds niet hebt uit gefilterd dan kan je toch net zo goed stoppen met je jeugdopleiding? En van dat geld elk jaar 2 fatsoenlijke spelers kopen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ja dat is deze lichting. En dan speelde er ook nog spelers mee die bij de selectie van het 1e zitten waaronder hun "super talent " Kocku.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Sterker nog, die Burger heeft al gedebuteerd in het 1e. Wat ik van feijenoord zag was niet best. Ook dat supertalent was niet best, die Kökcü. Die keeper was misschien de beste speler op het veld, maar met die rommel die er voor staat win je de oorlog niet. En dit is dus hun toekomst, want geld om iets beters te halen is er niet.
+1/-0

4 jaar geleden
AJAX was voetballend veel beter. Voor ons leuk maar voor feijenoord ontluisterend hoe ze soms te kijk werden gezet. Enige antwoord van feijenoord was hardheid. Niet echt verrassend.
+5/-0

 
4 jaar geleden
20 jaar terug kwam je nog is ergens met hard werken" tegenwoordig voetbal je daar onder uit en je hebt een VAR.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Bij jeugdwedstrijden is geen VAR.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Ik denk dat El Nico bedoeld dat opleiden tot hard werken en hard spel geen toekomst heeft.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos