Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Dat ze dit kunnen na afgelopen woensdag is echt grote klasse'

12 mei 2019 22:03

Erik ten Hag wilde in gesprek met Fox Sports nog niet gefeliciteerd worden met de landstitel. "Laten we bij de feiten blijven. We zijn bijna kampioen", aldus Ten Hag. "Er zit bijna niets meer tussen, maar we moeten het nog wel eerst afmaken en mooi finishen."

De trainer van Ajax verwacht echter niet dat de titel nog in gevaar gaat komen. "Het zou wel heel bizar zijn als we dit nog weggeven. Maar zoals het hele seizoen willen we het in stijl doen en willen we er een mooie wedstrijd van maken", zo gaf hij aan. "Je ziet de hunkering in het stadion en de afloop bij AZ-PSV. Er komt dan een bepaalde emotie los. Zeker ook na wat we afgelopen woensdag hebben meegemaakt. Er ontstaat dan een bepaalde vibe. Drie punten voorsprong en een dik doelsaldo op de concurrent is duidelijk."

Ten Hag schrok nog wel toen Utrecht al vroeg op voorsprong kwam. "Waar we woensdag mee geëindigd zijn, zijn we vandaag mee begonnen. Dan is het even kijken hoe de ploeg er mee om gaat", zei hij daarover. "Dat deden ze ongelofelijk goed. Er zat zo'n drive in de ploeg. Het tempo werd zo opgeschroefd en dan moeten er wel kansen gaan komen. Het was een ongelofelijke dreun. Maar dat is zo klasse van deze ploeg. Er zit zoveel weerbaarheid in. Daar hebben ze met z'n allen aan gewerkt en dat zie je dan terug."

Gefeest wordt er echter nog niet bij Ajax. "We zijn nog geen kampioen. Dat moet je pas doen als je kampioen bent", aldus Ten Hag. "Dit is officieus. Een open deur, maar dat is wel feit. Ik heb de ploeg gezegd dat ik trots op ze ben. Dat ze dit kunnen na afgelopen woensdag is echt grote klasse."




Tags

hag bizar dreun finishen fox gefeest gefeliciteerd hunkering landstitel officieus stijl titel utrecht vibe weerbaarheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal