Transparent
Inloggen
Sluiten

Siem de Jong: 'Ik vind het vooral mooi dat Ajax het zo fantastisch doet'

10 mei 2019 09:15 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Siem de Jong: "Ik vind het vooral mooi dat Ajax het zo fantastisch doet"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Siem de Jong aan niet te balen dat hij geen deel uit maakt van de selectie van Ajax nu het bezig is aan een historisch seizoen. De middenvelder speelt op huurbasis in Australië voor Sydney FC. "Nee, ik vind het vooral mooi dat ze het zo fantastisch doen. Ze hebben aan de hele wereld laten zien dat je met attractief voetbal heel ver kunt komen. Ik volg het met trots", aldus De Jong.

Voor de middenvelder is het wel lastig om alle wedstrijden van Ajax te kunnen zien vanwege het tijdsverschil. "Soms pak ik het laatste deel van de wedstrijd mee en anders kijk ik ’s morgens meteen op m’n telefoon", zo geeft hij aan.

De Jong komt komend seizoen wel weer voor Ajax te kunnen spelen. "Ik vind Ajax een prachtige club om voor te spelen en denk ook dat ik nog steeds een belangrijke rol kan vervullen. Maar dat zal ik moeten bewijzen, als ze me die kans willen geven", zegt hij daarover. Gesproken over de toekomst is er echter nog niet met de club. "Dat komt wel als ze in een wat rustigere fase zitten. Voorlopig focus ik me op Sydney en daarna op Ajax. Zodra ik met de club heb gesproken, beslis ik over mijn toekomst."




Tags

jong sydney attractief australie beslis historisch morgens rustigere telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Iemand enig idee hoe hij het doet in Australië?
+1/-0

4 jaar geleden
Enorm slimme voetballer, maar technisch helaas beperkt om uit te voeren wat hij wilt. Ik zie in hem een goede trainer.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal