Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Een finale is het mooiste voor een voetballer'

3 mei 2019 15:11

Op de persconferentie van vrijdagmiddag gaf Matthijs de Ligt aan uit te kijken naar de wedstrijd van zondag. "Het is fantastisch. Een finale is het mooiste voor een voetballer", aldus De Ligt. "Je speelt altijd voor de prijzen. Als je dan de kans hebt om in Nederland de finale te spelen is dat heel erg mooi. Ik kijk er dus heel erg naar uit."

De aanvoerder van Ajax had aan het begin van het seizoen niet verwacht dat het zo goed zou gaan lopen met de ploeg. "Aan het begin van het seizoen stel je wel doelen met elkaar", zo gaf hij aan. "Een doel was zeker om de titel en de beker te winnen. Daarin zijn we goed op weg. Maar dat we zo ver zouden komen in de Champions League had ik niet durven komen. Maar in de voetballerij gebeurt heel veel en van elk moment moet je genieten. Daar genieten we ook zeker van."

Gevraagd werd aan De Ligt wat hij vindt van het spelen in De Kuip. "Ik vind het een heel mooi stadion. Ik heb er nu met Ajax en het Nederlands elftal een paar keer gespeeld", zei hij daarover. "Het is een iets ander stadion als de ArenA. Het is een iets opener stadion. Het veld is altijd top, dus alle faciliteiten zijn er voor een mooie wedstrijd."




Tags

arena kuip nederland titel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal