Transparent
Inloggen
Sluiten

Toby Alderweireld: 'We mogen Ajax echt niet laten voetballen'

29 april 2019 09:50

Toby Alderweireld heeft nog altijd een zwak voor Ajax. Dat geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb daar mijn jeugd genoten en niet alleen voetbal gespeeld, maar ook mijn opvoeding gehad. In Amsterdam ben ik groot geworden, dus dat zorgt voor speciale gevoelens", aldus Alderweireld. "Maar om die in de wedstrijden tegen Ajax uit te schakelen, is niet moeilijk. Dan wil ik naar de finale. Ik ben gefocust op mijn werk, op de job die ik moet doen."

Volgens de Belg zijn de Europese campagnes van Ajax en Tottenham met elkaar te vergelijken. "We hebben Borussia Dortmund, de toenmalige nummer één van Duitsland, en de koploper van Engeland Manchester City uitgeschakeld", zo geeft hij aan. "We verdienen het om hier te staan. En Ajax ook, want zij spelen heel goed voetbal."

Alderweireld is wel op zijn hoede voor Ajax. "Omdat ze bij Bayern München, Real Madrid en Juventus hebben laten zien een heel hoog niveau te kunnen bereiken", zegt hij daarover. "Het gevaar kan bij Ajax van alle kanten komen: Tadic, Ziyech, Van de Beek, die in de ruimte loopt, en De Jong die de opbouw heel goed verzorgt. We mogen Ajax echt niet laten voetballen."

De verdediger is door Marc Overmars ook benaderd om komend seizoen terug te keren bij Ajax. Net zoals Vertonghen vindt hij het daar in principe nog te vroeg voor. "Ik kan wel heel populaire uitspraken doen, maar weet niet wat er op mijn pad komt", aldus Alderweireld. "Ik zeg voor de toekomst op voorhand geen ’nee’. Maar ik focus me nu vol op Tottenham en heb hierna ook nog een contract voor één seizoen."




Tags

alderweireld toby tottenham bayern beek campagnes dortmund duitsland engeland hoede job jong juventus madrid opbouw opvoeding overmars tadic telegraaf vertonghen verzorgt voorhand ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos