Transparent
Inloggen
Sluiten

Arie Haan: 'Ajax is favoriet, beter dan Spurs en gaat de finale halen'

29 april 2019 09:45

In gesprek met De Telegraaf geeft Arie Haan aan te verwachten dat Ajax de finale van de Champions League gaat halen. "Ajax is favoriet, ook wel beter dan Spurs en gaat de finale halen", aldus Haan. "Ik denk wel dat het heel lastig wordt. Normaal gesproken ligt het Engelse voetbal ons Nederlanders wel, maar je zag bij FC Groningen wat er gebeurt als een tegenstander de beuk erin gooit. Van Tottenham verwacht ik ook dat de spelers erop vliegen."

Johnny Rep geniet vooral als hij Ajax ziet spelen. "Ik heb veel Champions League-duels in het stadion gezien en Ajax heeft hartstikke goed gespeeld", zo geeft hij aan. "Ook de thuiswedstrijden tegen Real Madrid en Juventus, die ze dan niet wonnen. Maar het is genieten."

Volgens Rep kan het huidige team niet tippen aan de Ajax-ploeg van begin jaren '70. "Ik vind ze wel ontzettend goed, maar ze vergelijken met een ploeg die drie Europa Cups op rij veroverde, gaat wat ver. Destijds bleef een selectie ook veel langer bij elkaar. Als voetballiefhebber vind ik het jammer dat het huidige elftal na dit seizoen uit elkaar valt. Maar natuurlijk begrijp ik het ook wel dat Frenkie ’ja’ zegt tegen FC Barcelona", zegt hij daarover. "Het is te hopen dat die jongens met prijzen vertrekken. Of ze de Champions League winnen, weet ik niet, want FC Barcelona of Liverpool is andere koek. Maar dat ze ten koste van Tottenham Hotspur naar de finale gaan, geloof ik wel."

Patrick Kluivert geeft aan dat de jonge spelers de spanning van zich af moeten gooien. "Als je Real Madrid en Juventus kunt verslaan, hoef je van geen enkele club nog zenuwachtig te worden. Wees brutaal, ga van je eigen kwaliteiten uit, zorg dat je vrij bent in je hoofd, speel lekker opportunistisch en geniet", aldus Kluivert. "Dit is voor de spelers het allermooiste podium, waar zij kunnen laten zien waar ze zo goed in zijn. Wedstrijdspanning hoort erbij, maar laat dat niet de overhand krijgen. Dat kan door dicht bij jezelf te blijven. Als ik zie hoe nuchter en volwassen met name De Ligt, Van de Beek en De Jong voor de camera’s zijn, verwacht ik dat dit morgen wel goedkomt."




Tags

haan spurs barcelona geniet juventus kluivert madrid rep tottenham allermooiste beek beuk cups goedkomt groningen johnny jong koek liverpool nederlanders nuchter telegraaf tippen voetballiefhebber wedstrijdspanning zenuwachtig zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord frankrijk gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht