Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'Kasper Dolberg is niet bestand tegen de mentale druk bij Ajax'

23 april 2019 09:03 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Valentijn Driessen: "Kasper Dolberg is niet bestand tegen de mentale druk bij Ajax"; image source: Pro Shots

In zijn column in De Telegraaf geeft Valentijn Driessen aan dat de komst van Klaas Jan Huntelaar twee jaar geleden voor Kasper Dolberg helemaal verkeerd heeft uitgepakt. "In feite kwam Huntelaar in de zomer van 2017 over van Schalke 04 naar Ajax als stand-in voor de Deen", aldus Driessen. "Maar de spits legt de lat zo hoog, dat Dolberg er al twee seizoenen lang onderdoor gaat. Terwijl de instelling en klasse van Huntelaar de Deen juist naar een hoger niveau moeten tillen; verlamt de concurrentie hem."

Volgens de chef sport van De Telegraaf weet niemand bij Ajax de gevoelige snaar te raken bij de Deen. "Nu verpietert de Deen, durft Ajax Huntelaar niet af te schrijven en betekent het bijtekenen van de Nederlander indirect het afscheid van Dolberg. Ondanks het imago van ijskonijn blijkt hij niet bestand tegen de mentale druk en is hij ongeschikt voor Ajax", zo geeft hij aan.

Driessen is wel lovend over de prestaties van Huntelaar dit seizoen. "Huntelaars inbreng in de kampioensrace is met vijftien doelpunten levensgroot evenals zijn rol als mentor in Europees verband. Met drie doelpunten tegen Excelsior en de winnende tegen FC Groningen is hij zelfs op zijn 35e van doorslaggevende betekenis", zegt hij daarover. "Zijn kwaliteiten als afmaker staan weer buiten kijf – vorig seizoen miste hij onbegrijpelijk veel kansen – en hij houdt iedereen scherp. Alleen op trainingen legt hij zich niet neer bij zijn reserverol en tracht Ten Hag te overtuigen dat hij de beste spits van en voor Ajax is."




Tags

dolberg driessen huntelaar bestand kasper telegraaf afmaker betekenis bijtekenen chef column excelsior feite groningen hag huntelaars ijskonijn imago kijf levensgroot mentor onderdoor ongeschikt schalke snaar tillen tracht verlamt verpietert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Misschien kan Dolberg ook eens toegezongen worden? Zou goed zijn voor zijn zelfvertrouwen. Die jongen heeft zoveel kwaliteiten, hij mist alleen een beetje peper in zijn donder.
+2/-0

5 jaar geleden
Ah, Driessen kan op dit moment weinig zeggen over ten Hag en/of de sfeer zonder zich nog belachelijker te maken, dus gaat ie nu op de wisselspelers afgeven.

De reden dat Dolberg niet zo rendeert als doelpuntenmaker komt mijn inziens grotendeels door de speelwijze. Weinig voorzetten vanaf de flanken door buitenspelers die veel naar binnentrekken. Dolberg vind ik wel zeer sterk in het vasthouden van de bal en het laten bijsluiten van het middenveld. Ik denk ook dat menig journalist Huntelaar gewoon onderschat heeft bij zijn terugkomst. Hij is gewoon nog ijzersterk, maakt oorlog en 'leeft' voor de goal.
+8/-0

 
5 jaar geleden
Helemaal eens met Ernie. Idioot van een vent die Driessen.
+2/-0

5 jaar geleden
Dolberg is beter op zijn plek bij Ajax dan Driessen bij welk medium dan ook. De voorspellingen van Valentijn Driessen zijn tegenwoordig nog slechter dan die van Aad de Mos, dus het zou me niets verbazen als Dolberg vanavond in de laatste 20min invalt en 2 of 3x scoort :P
+1/-0

5 jaar geleden
Zou het nou echt aan Huntelaar liggen dat Dolberg minder presteert, of gewoon aan een paar vervelende blessures plus het feit dat mensen te hoge verwachtingen hadden op basis van zijn debuutseizoen? Bovendien staat hij dit seizoen in de Eredivisie gewoon op 11 goals en 5 assists. Dat is met zijn speeltijd dik in orde.
+4/-0

5 jaar geleden
Driessen schrijft alsof het allemaal feiten zijn. Hoe komt Driessen aan al die wijsheid. Volgens mij is het gewoon de mening van Driessen... Dat was toch dezelfde man die niet naar Madrid ging, omdat dat kansloos was. Misschien is dit dan het teken dat Dolberg straks de sterren van de hemel speelt. Hij heeft blessures gehad en daarna doet hij zn ding, maar blijven goals nog achterwege.
+2/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Ik begin mij af te vragen wat het probleem van die Driessen eigenlijk is. Chronische zeikbehoefte, anti Ajax bloed, zelfoverschatting of gewoon een pipo de clown? Natuurlijk kunnen sommige dingen wel beter of renderen niet altijd alle spelers optimaal. Maar Dolberg heeft heel lang in de lappenmand gezeten en de Hunter is de Hunter, die gaat gewoon door met scoren. Dat heeft niets met Dolberg te maken want als je zijn minuten op goals/assists deelt valt het allemaal best wel mee na zo veel blessureleed. Trek je er dus niets van aan Kasper en zorg dat je fysiek weer helemaal top bent dan komt de rest vanzelf hebben we in je debuutjaar gezien. Elke jonge speler krijgt te maken met wat slechtere periodes, zeker na veel blessures. Laat die azijnzeiker dus maar zijn gang gaan en blijf gewoon jouw ding doen dan komt alles in orde.
+3/-0

 
5 jaar geleden
Het probleem van Valentijntje is dat die krant vol moet. Als er geen nieuws is, maak je het gewoon. Bij Ajax is er voor de 5e colonne niets te beleven, er is rust in de tent, iedereen is gefocust op datgene wat er moet gebeuren, er moet nu gewonnen worden van Vitesse. Daar is voor een krant geen sodemieter aan. De krant leeft van het conflict. Is er geen conflict, dan zijn ze wel zo aardig om een bak onzin te schrijven om dat conflict te creëren. En als het niet lukt bij de spelersgroep, dan bestoken we het publiek toch gewoon met een zooitje onzin. Het werkt wel, want wij zijn er nu mee bezig.
+3/-0

5 jaar geleden
Valentijntje heeft weer iets verzonnen, altijd grappig.
+1/-0

5 jaar geleden
Dus Driessen is tegenwoordig ook al psycholoog.
+1/-0

5 jaar geleden
Geen kritiek op Ten Hag? Da's nieuw.

"Driessen niet bestand tegen mentale druk bij De Telegraaf"
+3/-0

5 jaar geleden
Ik wil niet in herhaling vallen meneer Driessen maar waarom wilt u zo graag een wig drijven in de selectie van Ajax. De spitsen Dolberg en Huntelaar gunnen elkaar het beste als het om Ajax gaat, alleen de telegraaf heeft moeite met het feit dat Ajax iets moois kan gaan neer zetten dit seizoen. Wacht dus nog een paar weken om dan u gal te spugen.
+2/-0

5 jaar geleden
Een storm in een glas water en of het nou bij Ajax is of ergens anders, Dolberg komt er heus wel!
+2/-0

 
5 jaar geleden
En dit vind ik de allerbeste reactie op het onderwerp. Go go Kasper!!!
+2/-0

5 jaar geleden
Wat ik zo jammer vind, mijn beste Valentijn, is dat je voortdurend op zoek lijkt naar negatieve verhalen omtrent Ajax. Ik lees tegenwoordig veel liever Willem Vissers' schrijfsels in De Volkskrant, ooit een krant met Driessenwaardig azijngehalte als het om Ajax ging. Ongetwijfeld heb je De Twaalfde Man van afgelopen zaterdag gelezen, waarin Paul Onkenhout je min of meer uitroept tot de grootste opportunist van de Nederlandse pers met je aanvankelijke kruistocht tegen Ten Hag en je plotselinge 180 graden ommekeer na Juve - Ajax. En niet onterecht. Valentijn, je bent duidelijk een beetje van het padje af. Ben je misschien net zo verrast als wij door de fabelachtige prestaties van onze jongens en weet je je geen raad daarmee? Ik adviseer je een jaartje stage te lopen bij Willem en Paul, want die gaat het momenteel veel beter af. Sterkte!
+6/-0

5 jaar geleden
Dolberg heeft een ongelooflijke klasse/techniek/inzicht en soepelheid. Waarom het er NIET uitkomt? Nou heertje Driessen (en heertje Tenhag!!) i.p.v. Dolberg zijn mentale weerbaarheid te grabbel te gooien is het misschien wel verstandig om eens te zien of Dolberg wel op de goede plek staat. In mijn ogen zal hij VELE malen beter renderen als hangende spits soort van zoals Jari Litmanen speelde. Als diepe spits komt hij er niet aan te pas en daar is Huntelaar veel beter op zijn plek. Nou moet Ajax het zo en zo niet hebben van een diepe spits die aan de lopende band scoort (neem nou de van Vitesse veel scorende Nikos Machlas, die trapte er amper een doelpunt in bij Ajax). Het wordt tijd om Casper in zijn kwaliteit te laten komen en dat is zeker niet diepe spits.
+1/-0

5 jaar geleden
Dolberg is een klasbak.
Het heeft inderdaad met de speelwijze te maken.
Tadic en Ziyech spelen veel met elkaar en de middenvelders zijn ook meer op die spelers gericht.
Daarbij komt dat Dolberg een pure spits is en niet een zwerver zoals Tadic en Ziyech. Dat Huntelaar gehaald is om Dolberg beter te laten worden is mijns inziens onzin. Ten eerste is Dolberg een heel andre soort spits en wat mentaliteit betreft schreeuwt Dolberg niet zo hard als Huntelaar en trekt hij niet zo snel zijn shirt uit. Dat laatste zegt niets of iemand een goede of slechte mentaliteit heeft. Voor een topploeg is de wijze van spelen van Tadic te behappen. Als je dat niet bent en de automatismen moeten nog komen dan komen spitsen als Huntelaar en Dolberg in de picture. Vergeten wordt daarbij ook dat Dolberg zo in het diepe gegooid is en er meteen torenhoge verwachtingen van die jongen zijn. Hij moet zich nog ontwikkelen. Het zou mooi zijn als de rest van het team wat meer aandacht besteed aan zijn sterke punten en hij wat meer speelruimte krijgt op de momenten dat Tadic rust moet krijgen.
+1/-0

5 jaar geleden
Valentijn Driessen is een van de grootste kwalen kort maar krachtig
+2/-0

4 jaar geleden
Ik heb het gevoel dat Driessen altijd tegen Ajax is en neem hem niet serieus, maar hij heeft wel een punt over Dolberg,we zitten nu al bijna 2 seizoenen tegen een Dolberg aan te kijken die hopeloos uit vorm is, je kan ook niet zeggen dat de trainer het niet in hem ziet zitten en hem geen kans hebt gegeven, hij heeft kansen genoeg gehad.
Wat nu wel het probleem is hoe het kan dat iemand zo kan veranderen is mij een raadsel!
Persoonlijk zou ik kijken of er nog een club is die een goede transfersom voor wil betalen en kijken of er een leuke spits te koop is en in de tussentijd zou ik Sierhuis terughalen ,die doet het erg goed op dit ogenblik.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao forbs godts gooijer henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat ofzo porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo transferbeleid