Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick van Egmond: 'Ik heb een sterke voorkeur voor geen strafschop voor FC Groningen'

21 april 2019 21:19

In Dit Was Het Weekend op Fox Sports werd met scheidsrechtersbaas Dick van Egmond teruggeblikt op de wedstrijd FC Groningen - Ajax. Ook Van Egmond vond dat FC Groningen geen recht had op een strafschop. "Afgelopen week hebben we het bij Juventus - Ajax ook gezien met Blind. Dat was ook geen strafschop. Dat vind ik van deze ook. Doorspelen", aldus Van Egmond. "De regel is dat de arm in een onnatuurlijke houding moet zijn in combinatie met de arm ver van het lichaam en de bal er tegenaan. Dat was hier niet aan de orde. Daarnaast was het voor de VAR de vraag of hij hem nou op zijn bovenarm of bovenlichaam kreeg of een kets. Hij was niet overtuigd van een duidelijke handsbal en gaf hem daarom niet. Wat mij betreft terecht. Ik heb een sterke voorkeur voor geen strafschop, maar niet iedere videoscheidsrechter heeft dezelfde mening. Het kan heel goed zijn dat een VAR de beslissing wel gesteund zou hebben als er een strafschop gegeven zou worden."

Van Egmond was het niet helemaal eens met de beslissing van Higler om Huntelaar zijn tweede gele kaart te geven. "Huntelaar mag blij zijn met die gele kaart. Ik neig meer naar een rode kaart dan naar geel", zo gaf hij aan. "Er zit een stukje opzet in. Voor de VAR was het niet duidelijk genoeg fout om hiervan direct een rode kaart te maken, maar ook daar ligt de voorkeur meer bij een rode kaart dan een gele. Ook Higler vond het achteraf meer rood dan geel, maar in zijn positie kon hij dat echt niet beoordelen. Hij keek er vanaf de verkeerde kant in."




Tags

egmond groningen var higler huntelaar blind bovenarm bovenlichaam doorspelen fox handsbal juventus kets neig onnatuurlijke scheidsrechtersbaas videoscheidsrechter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal