Transparent
Inloggen
Sluiten

Dennis Higler: 'Tagliafico kan zijn arm er niet afhakken'

20 april 2019 21:57

Scheidsrechter Dennis Higler blikte in gesprek met Fox Sports terug op enkele beslissingen van hem in het laatste kwartier van de wedstrijd. Zo keurde hij het doelpunt van Klaas Jan Huntelaar gewoon goed. "Ik vind het een geldig doelpunt", aldus Higler. "Op de beelden zie je dat de verdediger van Groningen met zijn handen om Huntelaar heen gaat. Ze komen in een fysiek duel terecht en Huntelaar wurmt zich daar uit. Hij komt los en maakt een doelpunt. De VAR vond het ook een geldig doelpunt."

Een paar minuten later kreeg Klaas Jan Huntelaar zijn tweede gele kaart, nadat hij zijn eerst gele kaart kreeg toen hij zijn shirt uittrok na zijn doelpunt. Na de wedstrijd stond Higler ook nog achter die beslissing. De scheidsrechter vond het geen directe rode kaart. "We vinden het hier met een flinke duw, een beuk. Hij gebruikt het niet als wapen. Het is onhandig naar achteren, maar geen wapen", zo gaf hij aan. "De VAR heeft het gecheckt en het terug gekeken. Daarop hebben we besloten om een tweede gele kaart te geven."

Higler werd ook gevraagd naar de vermeende handsbal van Nicolás Tagliafico. "In het veld zie ik dat de bal half op de borst stuit en ook tegen de bovenarm van Tagliafico. Die arm zat in een natuurlijke beweging, dus voor mij absoluut geen sprake van strafbaar hands", zei hij daarover. "De VAR heeft het ook gecheckt. Bij hands snap ik best dat mensen zeggen dat hij op de stip moet, maar we blijven bij een niet strafbare handsbal. Via zijn borst komt hij op de bovenarm dichtbij het lichaam. Het is een volledig natuurlijke houding. Die jongen kan zijn arm er niet afhakken."




Tags

higler huntelaar tagliafico afhakken var borst bovenarm gecheckt hands handsbal wapen beuk duw fox groningen keurde onhandig strafbaar strafbare stuit uittrok wurmt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal