Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Misschien handig dat Ajax de andere clubs compenseert'

20 april 2019 09:15 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Dick Advocaat: "Misschien handig dat Ajax de andere clubs compenseert"; image source: Pro Shots

Als het aan FC Utrecht-trainer Dick Advocaat ligt, gaat Ajax de andere clubs in de Eredivisie financieel compenseren omdat ze op kosten worden gejaagd vanwege de verplaatsing van de 33ste speelronde. "Op zich goed om aan de belangen van Ajax te denken en er zijn weinig alternatieven. Misschien is het handig dat Ajax, als ze zoveel geld verdienen, de andere clubs compenseert. Er komt een hoop bij kijken", aldus Advocaat.

De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal gaat verder: "Als alle schema’s veranderen, zijn er veel mensen, die hun plannen voor na het seizoen moeten wijzigen. Bij FC Utrecht heeft de helft van de spelersgroep al een reis geboekt voor direct na het seizoen. Hoe los je dat op? Elders zal het niet anders zijn. Wie draait daar voor op?"




Tags

advocaat compenseert utrecht eredivisie gejaagd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
De helft van de spelers heeft al een reis geboekt vlak na het einde van de competitie... Dus Dikkie Dik gaat met een halve ploeg de play offs in voor Europees voetbal? En wat had onze Haagse vriend in gedachten? 1M, 2M, 5M of maar meteen 20M per club? Ik zou lekker aankloppen bij de knvb als ik hem was. Zij hebben deze situatie gecreëerd. Door de onkunde van de knvb is deze verplaatsing noodzakelijk, ga daar maar bedelen voor je centen.
+6/-0

 
5 jaar geleden
Helemaal mee eens. Blijkbaar passen de CL-wedstrijden niet in het huidige Eredivisie speelschema. En volgens mij kan je dat van tevoren wel bedenken. Ze zullen het nu wel weten. Ik zeg, weg met de nacompetitie en de competitie 2 weken langer laten doorlopen. Dan kun je veel beter verdelen. Dan heeft een nederlands team die in de CL/EL finale komt 1 week rust voor de finale. Veel beter dan de situatie nu dat Ajax 3 weken rust heeft voordat ze de finale spelen, absurd.
+1/-1

5 jaar geleden
Neuh, lijkt me prima om daar over te praten. Doneren zij dan die drie puntjes op twaalf mei en zorgen ze ervoor dat Vitesse, Groningen en De Graafschap hetzelfde doen in hun wedstrijden tegen Ajax?

Dat verzoek is namelijk net zo idioot.
+6/-0

5 jaar geleden
In Engeland hoor je niets als het wordt verzet voor de spurs helemaal niks hier zeik men maar door en dan de club die na de paasdagen de KNVB wilt aanklagen over comp vervalsing speelt wel zins jaren thuis op een plastic veld hoezo ?? comp vervalsing draai deze club ook op voor de blessures die men hier op loopt ?
+2/-0

5 jaar geleden
Sprak de man die zoveel geld heeft dat hij dat nooit meer van zijn leven kan uitgeven.
+2/-0

5 jaar geleden
We compenseren al jaren door de opbrengst van het TV-geld te verdelen over alle clubs...
+2/-0

5 jaar geleden
Grappig reactie van Dickie. Hij vergeet dat niet Ajax dit schuld is maar de knvb met dit overvolle programma aan het eind van het seizoen.
Hier wordt nu alleen aan het reglement van de uefa voldaan....
+3/-0

 
5 jaar geleden
Iets waar ik mij enorm aan stoorde dit jaar was het late aanvangen van het nieuwe seizoen.
De andere clubs die (voor)rondes moesten spelen in de UEFA cup hebben daar niet gewonnen ivm gebrek aan voorbereiding en wedstrijdritme.
Als de KNVB een voorbeeld neemt aan bijv. Belgie en de competitie 2 weken eerder zou starten, hadden we met zijn allen veel beter gepresteerd, ben ik van overtuigd.
Anderszijds hadden we dan nu ook niet zo'n druk schema aan het einde van het seizoen gehad, lees: meer ruimte voor schuiven etc.
+1/-1

 
5 jaar geleden
In mijn optiek beginnen we juist te vroeg aan de competitie. Half NL is nog op vakantie. Deels lege stadions. Op België na begint elk ander land later aan de competitie. Die voorrondes hebben we aan ons zelf te danken. Gelukkig hebben we nu weer de nodige punten gescoord. Maar effectief pas volgend seizoen.
+1/-1

5 jaar geleden
Dick en andere clubs moeten niet zo zeuren bij en over Ajax. Als men een financiële vergoeding wil, dan moeten ze bij de KNVB zijn. Zij zijn namelijk de mist in gegaan met het maken van het competitie programma. Geen rekening mee houden dat een Nederlandse club ver kan komen in Europa, is te zot voor woorden. Twee seizoenen terug stond Ajax in de finale van de Europa League. De schuld ligt dus simpelweg bij de KNVB en niet bij de goede prestaties van Ajax.
+2/-0

5 jaar geleden
Lekker janken in Nederland!! Man man wat hoop ik dat we de dubbel pakken en de CL finale, de rest krijgt geen stuiver. Zij mogen Ajax betalen voor het redden van Europese Tickets!
+6/-0

5 jaar geleden
Dickie Dagobert Dick. Het zal niet over centjes gaan.
+1/-0

5 jaar geleden
Die man kan over niets anders denken en praten dan over geld. Volgens Gijp heeft hij er zoveel van dat hij het niet meer kan tellen maar hij weegt het voor het gemak :)
+1/-0

5 jaar geleden
Wellicht aantal clubs in eredivisie terugbrengen naar 16 of 14? Zodat we meer kunnen vlammen in Europa?
+2/-0

4 jaar geleden
dick heeft zoveel geld laat die dan maar geven. heeft er geen erg in dat ook de premies en de hoge salarissen moeten betaald worden.
+1/-0

Dit is toch gewoon beetje olie op het vuur voor 12 mei..
+1/-0

4 jaar geleden
Zonder het spel van Ajax kijkt er geen enkele buitenlandse club meer naar dit land. Ik zou eerder opteren voor meer de Jong-constructies, waarbij Ajax beter compenseert in doorverkoop. Verder stoppen met onderbreken in de winter en doorgaan. dan krijg je meer ruimte in het schema. Allicht ook de interlands beperken?
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal