Transparent
Inloggen
Sluiten

Zaterdag op papier de lastigste horde in de strijd om de landstitel

19 april 2019 11:13

In de strijd om de landstitel wacht zaterdag voor Ajax de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Op papier wellicht de lastigste horde die nog genomen moet worden. Nadat er in de winterstop nog gevreesd werd voor strijden tegen degradatie zijn de Noorderlingen in de tweede seizoenshelft helemaal los en strijden ze nu volop voor een plek in de play-offs voor Europees voetbal. In de tweede seizoenshelft presteren alleen Ajax en AZ beter dan FC Groningen.

De wedstrijd van zaterdag zal de 52e keer worden dat beide ploegen in competitieverband tegenover elkaar staan. Tot nu toe wist Ajax 31 keer te winnen, speelde het 10 keer gelijk en verloor het ook 10 keer. De grootste en ook direct meest doelpuntrijke overwinning vond in het seizoen 1966/1967 plaats tegen voorloper GVAV. Ajax won die dag met liefst 3-8.

De laatste seizoenen heeft Ajax het vaak lastiger op bezoek in Groningen. In de laatste vijf edities wist Ajax drie keer niet te winnen. Vorig seizoen lukte dat nog wel. In een knotsgekke slotfase scoorde Klaas Jan Huntelaar in de laatste minuut de winnende 1-2, nadat Joël Veltman vlak daarvoor nog een rode kaart had gekregen. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 3-0 overwinning. Huntelaar kwam twee keer tot scoren, terwijl Dusan Tadic voor het derde doelpunt zorgde.

In de selectie van FC Groningen zijn de nodige spelers met een verleden bij Ajax. Kaj Sierhuis wordt momenteel tot het einde van volgend seizoen gehuurd, terwijl Sergio Padt, Deyovaisio Zeefuik en Django Warmerdam afkomstig zijn uit de jeugdopleiding van Ajax. Zeefuik is de enige van het drietal die daadwerkelijk in actie kwam voor het eerste elftal. Hij kwam in totaal tot 9 wedstrijden. Voor Dusan Tadic wordt het ook een weerzien met zijn voormalig werkgever. Hij speelde van 2010 tot 2012 voor FC Groningen. Daley Blind kwam in 2010 op huurbasis ook enkele wedstrijden uit voor de Groningers.




Tags

groningen landstitel huntelaar tadic zeefuik blind degradatie deyovaisio doelpuntrijke gevreesd groningers gvav kaj knotsgekke noorderlingen padt sergio sierhuis veltman weerzien werkgever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal