Transparent
Inloggen
Sluiten

'Geen akkoord tussen De Graafschap en Ajax over verplaatsen wedstrijd'

17 april 2019 15:40 - Omroep Gelderland
Foto: Pro Shots

"Geen akkoord tussen De Graafschap en Ajax over verplaatsen wedstrijd"; image source: Pro Shots

In gesprek met Omroep Gelderland laat algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp weten dat Ajax en De Graafschap geen oplossing kunnen vinden over de wedstrijd in Doetinchem volgende week. KNVB en vooral Ajax zouden graag op vrijdag 26 april willen spelen, maar dat is niet mogelijk voor de Doetinchemmers, aangezien het dan ook Koningsnacht is. "Het is onmogelijk om de veiligheid in het stadion te garanderen tijdens zo'n belangrijke wedstrijd omdat we niet genoeg medewerkers hebben", aldus Ostendorp.

De politie Noord-Oost Gelderland zou hebben aangegeven dat het simpelweg 'niet te realiseren' is om op vrijdag te spelen. De optie van de KNVB om op vrijdagmiddag te spelen is voor De Graafschap ook geen optie. "Voetbal speel je voor de supporters. Mensen werken, kinderen gaan naar school. Dat is dus niet wat we willen", zo geeft Ostendorp aan.

Woensdagochtend was er een koortsachtig overleg tussen de KNVB, De Graafschap en de gemeente Doetinchem. "Een oplossing hebben we nog niet gevonden", zegt de algemeen directeur daarover. "Misschien moeten we toch de zondag laten staan, daarover hebben we snel weer contact. Met onze partners is het voor vrijdag in elk geval niet op te lossen."

Ostendorp heeft wel begrip voor de situatie van Ajax. "Natuurlijk zijn we trots op de prestaties van Ajax. We willen het ook helemaal niet hard spelen, maar de omstandigheden maken het onmogelijk op dit moment", aldus Ostendorp. "Bij het vaststellen van het programma aan het begin van dit seizoen hebben wij deze situatie voor Ajax nog besproken. Dat dit zou kunnen gebeuren bij het bereiken van de halve finale. Maar we werden door de KNVB weggelachen omdat het toch niet zou gebeuren. Nu zitten we ineens wel in deze onmogelijke situatie."

Meer op Omroep Gelderland




Tags

graafschap ostendorp knvb doetinchem gelderland garanderen gemeente hans kinderen koningsnacht koortsachtig onmogelijke oost vaststellen weggelachen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Waarom de competitie niet 1 a 2 weken opschuiven zodat er meer ruimte is
+1/-0

5 jaar geleden
Er zal toch een oplossing gevonden moeten worden, want spelen op 28 april en 30 april is onverantwoord. Je hebt hier te maken met mensen, niet met machines.
Mocht Ajax op 1 mei spelen ipv 30 april, dan zie ik geen probleem wat betreft de competitie. Zondag en woensdag is normaal en dus te doen. Maar dan krijg je het gedoe met de bekerwedstrijd op 5 mei, want als Ajax de eerste CL-wedstrijd speelt op een woensdag, dan is de volgende op een dinsdag, dus 7 mei. En ook dan zit er maar 1 rustdag tussen die duels.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal