Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'Er is heel veel blijdschap'

16 april 2019 23:37

Frenkie de Jong had nauwelijks last van zijn hamstring gehad. Dat gaf hij aan in gesprek met Veronica. "Aan het einde van de wedstrijd voelde ik het een beetje, maar er zat zoveel adrenaline in. Dan voel je het bijna niet", aldus De Jong. "In de eerste helft hadden we het moeilijk en waren zij iets beter. Ze kwamen ook verdiend op voorsprong. Ik was zelf in het begin ook iets slordig. Maar in de tweede helft hadden we op de eerste vijf minuten na sowieso de betere kansen en hadden we eigenlijk meer moeten winnen dan 1-2. We weten wat we kunnen. Als de ruimtes groter worden, hebben we gewoon een heel goed positiespel. We hebben creatieve jongens voorin en dan weet je dat je kansen gaat krijgen."

Gevraagd werd met welke gedachte Ajax het veld in ging, omdat Juventus bekend staat dat ze alles onder controle hebben. "We proberen altijd hetzelfde te spelen. Het was 1-1, dus voor hun is dat lastiger dan voor ons. Als wij er één maken, wordt het heel lastig voor ze", zo gaf hij aan. "Je voelt dat ook een beetje bij ze. De ruimtes werden groter en dan hebben wij een team die er tussendoor kan voetballen en tot grote kansen kan komen."

Of de winst in Madrid of in Turijn beter was, kon hij niet zeggen. "Het was allebei goed. Juventus is een iets meer georganiseerde ploeg en daardoor is het iets moeilijker. Maar het is allebei top", zei hij daarover. "De blijdschap is ook een beetje hetzelfde. Tegen Real Madrid hadden we zelfs een slechtere uitgangspositie en geloofden we er ook in. Nu hadden we zeker ook het vertrouwen en hadden we een goed plan. Ongeloof is er niet echt, maar wel heel veel blijdschap."

Vooruitkijken op de halve finale en een eventuele finale tegen Barcelona wilde de middenvelder nog niet. "We kijken nu weer naar Groningen. Dat is heel belangrijk voor ons", aldus De Jong. "Het is kort dag met vliegen en zo. Maar we kijken er gewoon naar uit."




Tags

jong blijdschap juventus madrid adrenaline barcelona geloofden groningen ongeloof turijn uitgangspositie veronica vooruitkijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos