Transparent
Inloggen
Sluiten

Femke Halsema: 'Entrada's zijn eigenlijk al het hele seizoen verboden'

16 april 2019 22:06 - Het Parool
Foto: Pro Shots

Femke Halsema: "Entrada"s zijn eigenlijk al het hele seizoen verboden"; image source: Pro Shots

Dinsdagavond heeft burgemeester Femke Halsema van Amsterdam verantwoording moeten afleggen voor het handelen van de politie voorafgaand aan Ajax - Juventus. Volgens Halsema was er aan het begin van het seizoen eigenlijk al afgesproken dat Entrada's niet meer zijn toegestaan. "Bij eerdere Entrada's hebben de betrokken partijen bij het voetbal geconstateerd dat Entrada's in potentie gevaarlijk zijn. In het bijzonder door het gebruik van zwaar vuurwerk en fakkels in een drukke, opeengepakte mensenmenigte", aldus Halsema, geciteerd door Het Parool.

Halsema zou het liever anders zien. "Een vreedzame Entrada zouden we heel erg graag willen", zo gaf ze aan. "Maar we zien dat het bij dit soort sfeeracties vaak draait om vuurwerk en gezichtsbedekking, en dat maakt het voor de handhaving echt heel moeilijk."

Om de orde te kunnen handhaven waren vijfhonderd agenten nodig rond de wedstrijd. "Ik vind het pijnlijk dat dit nodig is, maar we doen het niet uit luxe of uit machtsvertoon", zei Halsema daarover. "Ik had hen heel graag op hetzelfde moment elders ingezet, maar dat was niet mogelijk. We hebben zelfs hulp uit andere steden moeten inroepen."

Halsema gaf aan dat ze op korte termijn met de supportersverenigingen, Ajax en de politie om tafel zal gaan om afspraken te maken over toekomstige sfeeracties.

Meer op Het Parool




Tags

halsema entrada femke sfeeracties verboden vuurwerk afleggen agenten fakkels gezichtsbedekking handhaving inroepen juventus machtsvertoon mensenmenigte opeengepakte steden supportersverenigingen vijfhonderd vreedzame

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wat doet dit domme mens op de voorpagina... nu na deze prachtige wedstrijd?
+2/-1

4 jaar geleden
Halsema rot lekker een eind op uit onze mooie stad. Parkeertarieven die door het dak schieten, de Wallen willen sluiten, Letters I Amsterdam weghalen en nu ook onze entradas verbieden. Wegwezen uit Amsterdam!
+5/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Parkeertarieven zijn (naast geen zaak van de burgemeester maar van de gemeenteraad) zwaar terecht (rot op met die lelijke auto’s uit onze mooie stad). Het verwijderen van die pretparkletters (idem) ook. En wie wil de Wallen sluiten, en voor wie? Wat betreft het verbieden van Entradas ben ik het dan weer wel met je eens.
+2/-1

4 jaar geleden
Wat een raar mens, wat een kromme redenering. Jullie hebben de boel verziekt, niet de supporters (en andere onschuldige mensen). Ga je mond spoelen en kom met een normale reactie en laat de Entrada's gewoon het feest zijn zoals altijd geweest.
+1/-1

4 jaar geleden
Sorry, ik kom van het platteland, maar heb nog nooit van Entrada gehoord.
+1/-0

4 jaar geleden
Wat een tuthola. Totaal geen gevoel bij wat er leeft. Maakt louter verkeerde beslissingen. Dit wijf is een ramp voor Amsterdam.
+1/-1

4 jaar geleden
Vuurwerk is beter dan vechten, dat moet de burgermeester toch weten. Die mevrouw Halsema is bezig om politiek te bedrijven die Amsterdam onleefbaar gaat maken. Een burgermeester moet mee denken en niet bij voorbaat uitrukken met 500 politie agenten.
+1/-0

4 jaar geleden
Nodig haar eens uit, kan ze met eigen ogen zien hoe het gaat. Geef veiligheidsadvies en help elkaar een mooi feest te bouwen. Of breek alles bij voorbaat af wat je niet kent en eng vindt. Niet echt een groen links gedachte lijkt mij maar ik ben dan ook niet groen links (of blauw rechts).
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal