Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Met 6-2 kun je op zich wel tevreden zijn'

13 april 2019 20:40

In gesprek met Fox Sports was Matthijs de Ligt het eens met de opmerking dat Ajax als een mes door de warme boter kon snijden tegen Excelsior. "We speelden prima. Hielden het tempo hoog en creëerden genoeg kansen. Uiteindelijk resulteerde dat ook in goals", aldus De Ligt.

De aanvoerder van Ajax was bij twee situaties in het strafschopgebied betrokken waarbij Van Boekel niet floot voor een strafschop. "Ik blok mijn man, waardoor Klaas vrij kwam. Iemand anders dekte mij en hij trok me naar achteren voor mijn gevoel. Ik kon niks meer doen, dus ging naar de grond", zo gaf hij aan over het moment in de eerste helft. "Voor mijn gevoel was het een honderd procent penalty, maar de scheidsrechter vond het te licht. Dat is zijn keuze, dus moeten we respecteren."

Ook in de tweede helft ging de verdediger onderuit in het vijandelijke strafschopgebied. Dit keer werd de penalty na ingrijpen van de VAR wel gegeven. "Ik vond de eerste meer dan de tweede, maar ik tik de bal omhoog en hij schiet tegen mijn voet aan", zei hij daarover. "Ik heb pijn, dus ik ga naar de grond. Niet in de wetenschap om een penalty te forceren, maar ik voelde wel gewoon iets."

De Ligt had nog wel een kritisch punt over de wedstrijd, de twee tegendoelpunten. "Dat is zonde en onnodig. Het zijn toch twee goals die je minder hebt op je doelsaldo", aldus De Ligt. "Het is onnodig, maar met 6-2 kun je op zich wel tevreden zijn."




Tags

boekel boter creeerden dekte excelsior fox resulteerde snijden var vijandelijke wetenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal