Ajax haalt opnieuw uit, nu is Excelsior het slachtoffer

13 april 2019 20:23

Ajax haalt opnieuw uit, nu is Excelsior het slachtoffer; image source: Pro Shots

Ajax heeft zaterdagavond overtuigend weten te winnen van Excelsior. De ploeg van Erik ten Hag was met 6-2 veel te sterk voor de Rotterdammers. Klaas Jan Huntelaar scoorde drie keer, terwijl Dusan Tadic twee doelpunten maakte. Kasper Dolberg zorgde voor de zesde Amsterdamse treffer.

Ajax was vanaf de start direct de veel betere partij. Het had het aanvankelijk wel wat lastig met het druk zetten van Excelsior, maar het leek wachten op de openingstreffer en die volgende al snel. Klaas Jan Huntelaar zorgde met een mooie goal na een uitstekende pass van Donny van de Beek voor de 1-0.

Vanaf dat moment werd het eenrichtingsverkeer echt geopend in de Johan Cruijff ArenA. Ajax kon er vrolijk op los combineren, al moest het na bijna een half uur spelen wel een tik verwerken. Frenkie de Jong viel geblesseerd uit met een hamstringblessure en moest daarom vervangen worden.

Aan het spelbeeld veranderde echter niets. Na 37 minuten spelen volgde dan ook de volkomen terechte 2-0 nadat de bal vanuit de kluts voor de voeten van Dusan Tadic kwam. Nog geen drie minuten later konden de Ajax-supporters opnieuw juichend opspringen, omdat Huntelaar zijn tweede treffer maakte.

Vlak voor rust wist Excelsior iets terug te doen via een doelpunt van voormalig Ajax-spits El Hamdaoui. In de laatste minuut van de eerste helft leek Ajax recht te hebben op een strafschop na een overtreding op Matthijs de Ligt. Zowel scheidsrechter Van Boekel als VAR Mulder vonden het merkwaardig genoeg niets, waardoor beide ploegen met een 3-1 stand de kleedkamers konden opzoeken.

Na rust lag het tempo aanvankelijk iets later en kon Excelsior ook een paar keer gevaarlijk worden. Dat veranderde echter na een uur spelen toen Matthijs de Ligt in een duel met Koolwijk geblesseerd naar de grond ging en verzorging nodig was. Ook dit keer vond Van Boekel het geen strafschop, maar na ingrijpen van de VAR werd hij nu wel gegeven. Tadic zorgde met zijn tweede van de avond voor de 4-1 en besliste daarmee definitief de wedstrijd.

Een paar minuten later kon Huntelaar de wedstrijdbal claimen toen hij voor zijn derde treffer zorgde. Het mooiste doelpunt van de avond volgede weer tien minuten later. The Hunter was inmiddels vervangen voor Kasper Dolberg en de Deen zorgde met een heerlijke goal voor de 6-1.

Na die treffer bloedde het duel dood en leek Ajax het duel eenvoudig uit te willen spelen met oog op de zware wedstrijd tegen Juventus die staat te wachten. Het zorgde er voor dat vlak voor tijd Excelsior nogmaals wist te scoren, maar het veranderde niets aan het feit dat Ajax opnieuw overtuigend wist te winnen.