Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Vorige keer verloren we 1-2 van Real Madrid, dus er zit nog van alles in'

10 april 2019 23:34

Gevraagd werd aan Erik ten Hag of hij tevreden was met het resultaat tegen Juventus. "Als je 1-1 thuis speelt is dat niet waar je op hoopt, maar het is natuurlijk wel een resultaat. Vorige keer verloren we 1-2 van Real Madrid, dus er zit nog van alles in", aldus Ten Hag in gesprek met Veronica. "In hele grote fases waren we uitstekend aan de bal. Juventus had ontzettend veel moeite om druk op ons te krijgen. We bleven lang en geduldig aan de bal en speelden uiteindelijk ook kansen uit."

Ten Hag ging verder: "We kwamen veel in schotposities. Hakim Ziyech met name en ook Donny van de Beek had een hele goede kans. Ook nog een voorzet van Hakim waar Nico net niet bij kon. Dat waren hele goede kansen of mogelijkheden."

De trainer van Ajax was ook tevreden over het defensieve spel van zijn ploeg. "Je ziet gelijk dat als je een fout maakt, zij gelijk omschakelen. Joël Veltman maakte een klein foutje met een breedtebal, maar dat werd goed gecorrigeerd door Frenkie de Jong", zo gaf hij aan. "De goal voor rust is daar ook een voorbeeld van. We blijven even niet bij de man op het middenveld. Dan gaat het razendsnel en kunnen zij de bal verplaatsen. Dat soort foutjes kun je je niet veroorloven."

Ten Hag kreeg de vraag waarom hij Jurgen Ekkelenkamp in de ploeg kwam. "Lasse zat er doorheen en dan zoek je een middenvelder die daar tegen de man aan kan spelen. Die tegen Bentancur en Pjanic het loopvermogen heeft, maar ook iets naar voren kan doen", zei hij daarover. "Hij was een keer heel dicht bij. Die gele kaart was noodzakelijk. Ik zag het vanuit mijn ooghoeken. Ze zaten in de counter. Dat was tactisch goed gedaan."




Tags

hag madrid juventus beek bentancur breedtebal counter ekkelenkamp foutjes gecorrigeerd jong ooghoeken pjanic schotposities veltman veronica veroorloven ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos