Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We hebben iedere voetballiefhebber al veel gegeven'

6 april 2019 21:17

Erik ten Hag was erg tevreden met het resultaat in Tilburg. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "We hebben een prima wedstrijd gespeeld tegen een heel goede tegenstander. Ze begonnen ook goed aan de wedstrijd, maar al snel hebben wij de regie overgenomen", aldus Ten Hag. "We hebben de wedstrijd heel goed tot het einde gespeeld. 1-4 is een uitstekende uitslag tegen een Willem II dat in vorm is."

Ten Hag was het eens met de opmerking dat er in de eerste helft twee leuk voetballende ploegen op het veld stonden. "Willem II speelde fanatiek en wilde veel naar voren spelen. Ze hadden ook de eerste grote kans, maar daarna hebben wij de regie overgenomen", zo gaf hij aan. "We maken twee goede goals, maar hadden eigenlijk ook de 1-3 moeten maken. Dan kun je de wedstrijd dan al in het slot gooien."

De trainer van Ajax kon ook wel verklaren waarom het Ajax eerder niet lukte tegen bijvoorbeeld AZ of Heracles. "Dat komt door de ontwikkeling van de ploeg. Het besef en met welke mentaliteit ze het veld op moeten gaan. Daarin zijn we groeiende", zei hij daarover. "Dat moeten we vast houden. Sterker nog, dat moeten we uitbouwen. Iedere wedstrijd is een finale. We strijden nog op drie fronten. Wie had dat kunnen bedenken? Elke wedstrijd gaat ergens om. Dat zijn de uitdagingen die deze spelersgroep nodig heeft."

Voor Ajax staat de teller al op 100 doelpunten in de competitie. "Je speelt voetbal ook voor het publiek. We hebben onze eigen fans al heel veel gegeven, maar iedere voetballiefhebber hebben we al veel gegeven", aldus Ten Hag. "Voor onszelf is het een middel, attractief spelen, maar uiteindelijk moet het wel gekoppeld worden aan een resultaat."




Tags

hag voetballiefhebber attractief fanatiek fox fronten heracles slot tilburg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal