Transparent
Inloggen
Sluiten

'Inschattingsfout bij transfer Frenkie de Jong kost Ajax nu miljoenen'

6 april 2019 09:40 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

"Inschattingsfout bij transfer Frenkie de Jong kost Ajax nu miljoenen"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat Ajax door een inschattingsfout vier jaar geleden nu miljoenen misloopt. Ajax wilde toen geen acht ton betalen voor Frenkie de Jong. In plaats daarvan werd de middenvelder voor één euro gekocht en bedong Willem II een doorverkooppercentage. Dat levert de Tilburgers nu 8,6 miljoen euro op.

Willem II heeft tegenover het Algemeen Dagblad bevestigd dat het destijds een bod van acht ton geaccepteerd zou hebben. Theo van Duivenbode gaf als lid van de raad van commissarissen van Ajax toen echter geen toestemming aan Marc Overmars om De Jong voor dat bedrag over te nemen.

De Jong zelf gunt het Willem II van harde dat ze nog wat geld hebben gekregen voor zijn transfer naar Barcelona. "Het is wel jammer dat ze het moeten delen met RKC. Ik had liever gezien dat het helemaal voor Willem II was", aldus de middenvelder.

Omdat De Jong deel uitmaakte van de gezamenlijke jeugdopleiding van RKC en Willem II profiteren de Waalwijkers ook van de deal. Zij ontvangen vijf miljoen euro. De middenvelder vindt het wel een 'mooi gebaar' dat RKC dat geld gaat gebruiken om het kunstgras te vervangen voor echt gras. "Deze week speelden we tegen Emmen weer op kunstgras. Je krijgt sneller last van je knieën. Het is ook een heel ander soort voetbal", zo geeft hij aan. "Het is mooi dat een club dankzij een transfer van mij een aantal voetballers blij zal maken."




Tags

jong rkc ton barcelona bedong duivenbode emmen gras knieen misloopt overmars tilburgers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Hahahaha. Vermakelijk. Met de kennis van nu, zullen we maar zeggen. Ik kan me hem nog wel herinneren toen, je verwachtte toen echt niet dat hij dit nu waard zou zijn. Een koop voor 1€ was en is nog steeds een prima deal, zelfs met de kennis van nu. En kudo’s voor RKC trouwens.
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind het mooi voor zowel Willem 2 als RKC. Inschattingsfout? Lekker boeiend, we verdienen er nog steeds heel dik aan. Misschien is die inschattingsfout de reden dat Ajax er 75-80+ miljoen voor vroeg en krijgt, in plaats van 60 :)
+3/-0

4 jaar geleden
Wat een lulverhaal in het AD. Een investering van €1 die 4 jaar later circa €65 mln waard is geworden en dat dan een inschattingsfout noemen..... De koe in de kont kijken heet dat, achteraf weten we het allemaal. En er is ook nog zoiets als het risico proberen in te perken. Geweldig gedaan dus door Ajax.
+4/-0

4 jaar geleden
Hahaha, wat een onzin verhaal. Het zorgt er juist voor dat clubs voortaan graag aan Ajax willen verkopen omdat ze mee kunnen profiteren.
+2/-0

4 jaar geleden
Haha AD is er natuurlijk ziek van dat Frenkie meer waarde heeft dat de hele Feyenoord selectie.
+4/-0

4 jaar geleden
Dacht het AD dat Ajax voor een dubbeltje op de eerste rij wilden zitten? Nee Ajax nam een risico en het risico van zo,n talentje moet worden afgewogen door de raad van commissarissen dat toen nog op de centjes zat. Ik wil alleen zeggen dat het goed is dat de AD dat meldt, maar nu wel een blauwtje loopt.
+2/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos