Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kent normaal gesproken geen problemen in Tilburg, Willem II heeft echter spits in supervorm

5 april 2019 12:35

Ajax zal zaterdagavond richting Tilburg moeten afreizen voor de uitwedstrijd tegen Willem II. De Tricolores zullen over een maand nogmaals de tegenstander van Ajax zijn als de finale van de TOTO KNVB Beker op het programma staat, maar zaterdag wacht eerst de competitie. Willem II bezet daarin de achtste plaats. De Tilburgers zijn echter bezig aan een uitstekende opmars. Tijdens de winterstop stond de ploeg op de twaalfde plaats en werd topscorer Fran Sol verkocht. Door de komst van Alexander Isak is de weg naar boven echter ingezet. De Zweedse spits wist in zijn laatste vijf competitiewedstrijden liefst negen keer te scoren en gaf bovendien ook nog drie assists.

De wedstrijd van zaterdag zal de 43e keer worden dat Ajax voor de competitie afreist naar Tilburg. Doorgaans kent Ajax weinig problemen, omdat liefst 33 van de voorgaande wedstrijden in winst werd omgezet. 2 keer speelden beide ploegen gelijk en 7 keer wist Willem II te winnen. De grootste uitslag werd in het seizoen 1981/1982 behaald. In de eerste wedstrijd van dat seizoen werd Willem II met liefst 1-7 aan de kant gezet, onder meer dankzij drie doelpunten van Keje Molenaar. In het seizoen 2002/2003 werd met 0-6 gewonnen in Tilburg, terwijl in het seizoen 1999/2000 het meest doelpuntrijke duel plaats vond. Ajax was die dag met 3-6 te sterk.

Vorig seizoen had Ajax het wel lastig in Tilburg. De thuisploeg kwam vroeg in de tweede helft zelfs op voorsprong, maar Ajax wist het duel te kantelen en won uiteindelijk met 1-3. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 2-0 overwinning voor Ajax. Kasper Dolberg en Frenkie de Jong wisten te scoren.

Aan de kant van Willem II zijn ook enkele oude bekenden te vinden. Damil Dankerlui is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, al kwam hij nooit in actie voor het eerste elftal. Dat deed Vurnon Anita wel. Hij speelde 152 wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en wordt dit seizoen door Willem II gehuurd van Leeds United. Hoofdtrainer Adrie Koster werkte enkele jaren als trainer in de jeugdopleiding van Ajax en in het seizoen 2007/2008 was hij interim-hoofdtrainer na het vertrek van Henk ten Cate. Assistent-trainer Gery Vink was zelfs elf jaar werkzaam bij Ajax als jeugdtrainer en tekende afgelopen zomer in Tilburg.

Voor Frenkie de Jong zal het ook een bijzonder weerzien worden. De middenvelder van Ajax is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Tilburgers en kwam uiteindelijk tot drie invalbeurten in het eerste elftal. Bovendien maakte hij zijn basisdebuut bij Ajax in het eerste elftal op 14 mei 2017 in Tilburg. Ajax won die middag met 1-3 van Willem II.




Tags

tilburg jong supervorm tilburgers adrie afreist anita basisdebuut bekenden cate damil dankerlui doelpuntrijke dolberg fran gery isak kantelen kasper keje knvb koster leeds molenaar opmars sol topscorer tricolores twaalfde vink vurnon weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.252 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal