Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Dit scenario hoop je natuurlijk op'

3 april 2019 23:00

Erik ten Hag was in gesprek met Fox Sports tevreden over de wedstrijd tegen FC Emmen. "Dit scenario hoop je natuurlijk op. Dat je de wedstrijd goed aanneemt, scherp speelt tegen een ambitieuze en hele scherpe tegenstander. Dat hebben we uitstekend gedaan", aldus Ten Hag. "In de beginfase gelijk de 0-1 maken. Vooraf hadden we al gezegd dat de eerste kans gelijk moest zitten. Dat maakt het leven een heel stuk makkelijker. Dat deden we. Als je dan vlak voor rust de 0-2 maakt, wordt zo'n wedstrijd redelijk makkelijk."

De goal van Daley Blind was een ingestudeerde variant. "Prima uitgevoerd. Technisch goed uitgevoerd en een uitstekende goal, maar dat was de eerste goal ook", zo gaf de trainer van Ajax aan.

Ten Hag was ook tevreden over het eerste deel van de tweede helft. "Als je zo snel uitloopt met twee keer David Neres en Klaas Jan met zijn honderdste. Daar hebben we even op gewacht. Ik zei gisteren dat het een beetje lang duurde, maar vandaag was hij messcherp en speelde hij heel giftig", zei hij daarover. "Over de laatste fase ben ik wel heel ontevreden. Ik begrijp het allemaal wel. Het is menselijk, maar we kunnen het niet accepteren. Je moet vanuit de positie blijven spelen en de bal laten gaan. Dan kun je er nog twee bij maken en nu krijg je er twee tegen. Dat zijn toch vier goals."

In zijn opstelling en wisselbeleid hield Ten Hag ook rekening met de komende wedstrijden. "Daar hebben we ook naar gekeken. We spelen zo veel wedstrijden dat het ook wel moet. Je probeert een bepaald plan uit te voeren zodat iedereen aan zijn trekken komt, maar ook in de juiste conditie blijft om te kunnen vlammen", aldus Ten Hag. "We staan er fysiek goed voor. We kunnen het allemaal goed verwerken. Deze groep is fit. Het is nu vooral zaak om ook fris in het hoofd te blijven."




Tags

hag uitgevoerd aanneemt beginfase blind conditie emmen fox giftig honderdste ingestudeerde menselijk messcherp neres uitloopt vlammen wisselbeleid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos