Transparent
Inloggen
Sluiten

Stanley Menzo: 'Echt een schande hoe Kjell Scherpen is bejegend door een paar fans'

3 april 2019 08:27 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Stanley Menzo: "Echt een schande hoe Kjell Scherpen is bejegend door een paar fans"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad bespreekt Stanley Menzo de situatie rondom Kjell Scherpen. De doelman van FC Emmen staat in de belangstelling van Ajax, maar kreeg een hoop reacties over zich heen op social media nadat tweets van hem over Ajax opdoeken toen hij elf jaar was. "Echt een schande hoe die jongen is bejegend door een paar fans", aldus Menzo. "Ik hoop dat de Ajax-supporters in het uitvak vanavond voor hem klappen. Dan maak je direct een statement naar die andere groep."

Volgens de oud-keeper van Ajax zal er extra druk op Scherpen staan. "Maar hij moet gewoon de wedstrijd van zijn leven keepen. Zorgen voor de bevestiging dat Ajax hem niet voor niets wil hebben", zo geeft hij aan. "Emmen staat er zelf ook niet florissant voor. Als topsporter ben je dan maar met één ding bezig: presteren voor de club waar je op dat moment onder contract staat."

Sander Westerveld is het daarmee eens. "Ik vind eigenlijk dat hij er een positieve draai aan moet geven. Laat zien wat je kunt. Dat is ook een signaal naar Ajax toe. Zo van: als ik eenmaal bij jullie speel, hoeven jullie ook niet aan mijn mentaliteit te twijfelen", zegt hij daarover. "Als hij onverhoopt een fout maakt, leert hij óók van deze commotie. Het keepersvak is een ervaringsvak. Dit neemt hij allemaal mee in zijn loopbaan."

Menzo heeft Scherpen vooral in het begin van het seizoen een paar keer in actie gezien. "Toen maakte hij eerlijk gezegd geen sterke indruk, maar het is knap hoe hij zich in de loop van het seizoen heeft ontwikkeld. 19 jaar is natuurlijk extreem jong voor een eerste keeper in de eredivisie", aldus Menzo. "Hij heeft nog tijd om te leren. Ik heb daar wel vertrouwen in. Ajax heeft recent uitstekend werk gedaan met het scouten van de juiste keeper. Eerst Jasper Cillessen, en André Onana was natuurlijk ook een schot in de roos."


Discussieer mee op de forums


Tags

menzo scherpen bejegend kjell schande stanley emmen bespreekt bevestiging commotie eredivisie ervaringsvak extreem florissant jasper jong keepen keepersvak loopbaan maak onana onverhoopt opdoeken roos sander scouten topsporter tweets uitvak westerveld

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben het Menzo eens dat het bezopen is hoe hij bejegend is door een jeugdzonde. Wat valt je nou kwalijk te nemen op 11 jarige leeftijd?
En buiten dat wat er met zijn broer gebeurt is dat gun je je ergste vijand niet dus degene die dat oprakelden zijn het niet waard om er maar 1 seconde aandacht aan te geven.
Dit neemt niet weg dat het een matige keeper is.
Op je 18e in het eerste komen hoeft niet te betekenen dat je vreselijk talentvol bent maar dat je beter bent dan je concurrent.
Het hele seizoen zie ik deze jongen fratsen uithalen.
Ik vind het een zeer matige keeper.
Agelopen weekend werd hij ook weer zo gemakkelijk door zijn stokken gespeeld.
Ik vrees dat dit een gevalletje Zivkovic gaat worden.
Jong debuteren geeft niet bij voorbaat aan dat je talentvol bent.
7 maanden geleden
Vaak zijn het ook volwassenen die zo tekeer gaan tegen zulke jongens. Trieste figuren.
7 maanden geleden
Als deze jongen bereid is om voor Ajax te gaan voetballen weet ik zeker dat hij zijn hart op de goede plaats heeft zitten. Dan staat het vast dat hij niet meer achter die stoere taal staat. Dus mensen mond dicht en verder ballen.
7 maanden geleden
Het is het reageren niet waard.
De schreeuwerds worden normaal niet gehoord.
Daarmee is de kous af.
Wat de kwaliteiten van hem betreft ?
Niemand noemt Van der Sar.
Als er iemand is die weet of iemand als keeper kwaliteiten heeft is hij het wel
Overmars zal zeker ook zijn mening gevraagd hebben.
Dus die paniek die er nu al uitbreekt alleen al bij het idee dat Ajax belangstelling voor hem heeft is zwaar overdreven.
7 maanden geleden
Wat jij in z'n jonge jaren heeft gezegd, ach dat hebben we misschien allemaal wel eens gedaan.
Maar, kort geleden hoopte hij nog eerste keeper te worden bij dat tuig uit 010.
Moeten wij hem dan graag willen ? Valt wat voor te zeggen om m niet te nemen..
 
7 maanden geleden
Man doe niet zo achterlijk met je daar is wat voor te zeggen. Die jongen is prof en als die voor Ajax kiest en Ajax voor hem dan is dat prima.
Dus jij bent ook tegen Bosz geweest en vindt het schandalig dat Lang bij ons voetbalt etc..
Ik gun Feijenoord en PSV ook niets, maar als er een speler wil komen die een meerwaarde heeft is hij welkom.
 
7 maanden geleden
Ik bedoel te zeggen dat het erg logisch is dat er supporters zijn die tegen zijn komst zijn, omdat hij een tijdje terug nog zei dat hij voor Feyenoord wilde keepen.
 
7 maanden geleden
Jij moet helemaal niks willen. Jij bent AJAX niet. Als AJAX die jongen wil halen en hij wil komen is dat prima. Wat jij vindt is helemaal niet belangrijk. Iemand met een instelling als die van jou kan beter oprotten. Ieder rechtgeaard Ajacied ziet zulke hersenloze imbecielen liever niet. Misselijkmakend persoon.
 
7 maanden geleden
Erg grote mond voor iemand die het zo goed weet.
Volgens mij is mijn bericht heel redelijk,dat jij mij gelijk een hersenloze imbeciel noemt omdat mijn mening jou niet aanstaat, doet vermoeden dat jij zelf ook weinig hersens hebt. Misselijkmakend persoon ook nog, je bent erg netjes in je bewoordingen, stumper
 
7 maanden geleden
Heel redelijk? Tuig uit 010? Dat is zeker niet redelijk. En mensen die zo reageren zijn ook hersenloze imbecielen. En dat is misselijkmakend. Door personen zoals jij mogen er geen supporters meer naar diverse uitwedstrijden en krijgt AJAX steeds boetes.
Iemand die zulke stupide dingen zegt doet ook stupide dingen zoals vuurwerk afsteken. Mafkees.
 
7 maanden geleden
Een nu nog vooroordelen ook. Mensen zoals ik zorgen ervoor dat er geen uitsupporters mogen zijn en gooien vuurwerk, tja als jij dat zegt dal t wel zo zijn.
Denk dat jij de hersenloze randdebiel bent hier gezien.
Een advies, als je je vrouw beft drink het niet op je bent al zo zuur.
 
7 maanden geleden
Zo'n antwoord zegt alles. De tokkies zijn vergeleken met jouw soort van adel.
7 maanden geleden
Als je zo reageert op de uitspraken van een 11jarige ben je gewoon te achterlijk om te poepen. Echt gasten zoek een calimeroclubje als Ado want van fans als jullie word Ajax geen haar beter. Minkukels zijn jullie, mislukkelingen die nooit volwassen zijn geworden. Kjell welkom bij Ajax laat je niet ontmoedigen door deze doorgesnoven losers. Echte Ajacieden zijn harstikke blij met je.
 
7 maanden geleden
Ok dank, dat we t maar weten. Heb je je daarvoor aangemeld ?

Laatste nieuws
Tagcloud

ado beek blind eredivisie feyenoord fier gouden hag jong keijzer knicks koen liam lidus marcel marokko neres nets onzin oranje pele podcast promes renemar serie siem spelbos tadic thomas york