Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax bij winst tegen FC Emmen voor het eerst in meer dan 1000 dagen aan kop Eredivisie

2 april 2019 10:16

Voor Ajax wacht woensdag een uitwedstrijd tegen FC Emmen. Indien de ploeg van Erik ten Hag weet te winnen op het kunstgras zal het al dan niet tijdelijk aan kop van de Eredivisie komen en dat zou dan na 1060 dagen weer voor het eerst het geval zijn. Koploper PSV komt donderdagavond pas in actie en ook in de komende speelrondes zal Ajax steeds eerder in actie komen, waardoor de druk er vol op gezet kan gaan worden.

De wedstrijd tegen FC Emmen zal een unicum zijn. Nog nooit speelde Ajax namelijk een officieel duel in Emmen. Wel speelde het deze eeuw drie keer een oefenwedstrijd en deze werden allemaal gewonnen. Eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd nog met 5-0 gewonnen, mede dankzij twee doelpunten van Klaas Jan Huntelaar.

Voor doelman Kjell Scherpen zal het een bijzonder duel worden. De jeugdinternational wordt al enige weken gelinkt aan een overstap naar Ajax en staat daarom woensdag tegenover zijn mogelijk toekomstige ploeggenoten. Voor Matthijs de Ligt is FC Emmen een speciale tegenstander. De aanvoerder van Ajax maakte op 8 augustus 2016 met Jong Ajax zijn debuut in het betaald voetbal tegen FC Emmen. Het duel eindigde toen in een 1-1 gelijkspel. Van de huidige selectiespelers stonden Donny van de Beek, Frenkie de Jong en André Onana toen ook in de basis, terwijl Noussair Mazraoui op de bank zat.




Tags

emmen eredivisie jong beek eeuw hag huntelaar mazraoui onana scherpen selectiespelers unicum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal