Transparent
Inloggen
Sluiten

Ben Wijnstekers: 'Daley Blind stond er als een veldheer'

1 april 2019 07:19

Volgens De Telegraaf rapporteur Ben Wijnstekers was Daley Blind van cruciaal belang voor Ajax in het duel tegen PSV. "Daley stond er als een veldheer. Hij bewees waarom Ajax hem in de zomer terug heeft gehaald", aldus Wijnstekers. "Blind gaf achterin namelijk het goede voorbeeld. Hij bleef in bijna alle situaties rustig en wist veel dieptepasses te onderscheppen. e zag in deze wedstrijd goed wat voor speler hij is. Blind gaf leiding aan de achterhoede en behield het overzicht. Hij hanteerde vaak de dieptepass in plaats van een balletje breed, waardoor soms een linie werd overslagen. En hij was agressief op de juiste manier."

Blind blonk uit in degelijkheid. "Hij voetbalde tegen PSV iets zekerder, met een no-nonsense mentaliteit", zo geeft hij aan. "Illustratief daarvoor was dat hij bij een 2-1 voorsprong voor Ajax de bal een keer bijna het stadion uit schoot. Dat was misschien niet mooi, maar daarmee gaf hij wel het signaal af dat zijn ploeg de zege ten koste van alles over de streep wilde trekken."

In de aanval liet David Neres zich vooral gelden. "Die jongen voetbalt duidelijk met vertrouwen. Hij was natuurlijk erg sterk in de Europese duels met Real Madrid en heeft afgelopen week zijn debuut gemaakt in de nationale ploeg van Brazilië", zegt hij daarover. "Ontzettend leuk voor die jongen. Brazilië blijft één van de beste teams ter wereld. Hij mag er trots op zijn daar nu bij te horen."

Ook tegen PSV liet Neres zich nadrukkelijk zijn. "Er gaat altijd dreiging van Neres uit. Hij voetbalt onbevangen en heeft dat ’Braziliaanse’: gewoon lekker acties maken, zowel binnendoor als buitenom", aldus Wijnstekers. "Neres is technisch aangelegd en heeft een hele korte kapbeweging. Daardoor werd hij uiteindelijk ook licht aangetikt door Schwaab en ging de bal op de stip."




Tags

blind wijnstekers neres veldheer aangetikt achterhoede balletje behield binnendoor blonk buitenom degelijkheid dieptepass dieptepasses dreiging hanteerde illustratief kapbeweging madrid nonsense onbevangen onderscheppen overslagen rapporteur schwaab telegraaf voetbalde zekerder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.251 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal