Transparent
Inloggen
Sluiten

'Barcelona en Ajax onderzoeken mogelijkheid tot samenwerking'

20 maart 2019 09:14 - Sport.es
Foto: Pro Shots

"Barcelona en Ajax onderzoeken mogelijkheid tot samenwerking"; image source: Pro Shots

Volgens het Spaanse Sport onderzoeken Barcelona en Ajax de mogelijkheid om een samenwerkingsovereenkomst af te sluiten. Het idee hiervan is ontstaan tijdens de onderhandelingen over de transfer van Frenkie de Jong. Beide clubs zouden van deze samenwerking kunnen profiteren.

Barcelona zou bij een samenwerking een eerste optie krijgen op de spelers van Ajax, terwijl Ajax gebruik zou kunnen maken van spelers die nog niet in aanmerking komen voor een plek in het eerste elftal van Barcelona. Dit geldt ook voor spelers uit een ander land die nog moeten wennen aan spelen in Europa.

Sport verwacht bovendien ook dat de gesprekken over een samenwerking een positieve invloed zullen hebben op de onderhandelingen over een transfer van Matthijs de Ligt. Barcelona is een van de vele clubs met concrete interesse in de aanvoerder van Ajax.

Meer op Sport.es




Tags

barcelona jong samenwerkingsovereenkomst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Praten kan nooit kwaad en met het huidige miljoenengeweld zou het, mits echte goede afspraken, absoluut een dikke plus zijn. Iedere mogelijkheid moet je onderzoeken dus ook deze eventuele interessante optie.
+2/-0

5 jaar geleden
Ik denk dat dit niet verkeerd is maar dan beide 50 % de baas ?
+1/-0

5 jaar geleden
Toch heb ik nooit zo’n goed gevoel over de Bojan’s die van Barcelona overkomen en bij Ajax komen te spelen. Verder zijn het vaak dezelfde type spelers die zowel Barcelona als Ajax opleiden.
De meer sterke en fysieke spelers hoeven wij dan ook niet te verwachten ben ik bang.
+3/-0

5 jaar geleden
Ik zie er niet de meerwaarde van. Ajax loopt dan inkomsten mis, omdat Barcelona altijd eerste keus heeft en als een speler van hen bij ons voldoet vertrekt ie weer gratis die kant op. Of begrijp ik het niet helemaal goed?
+1/-0

5 jaar geleden
Dan worden wij dus het Germinal Beerschot van Barcelona? Of hun NAC? Lijkt me helemaal geen goed idee.
+1/-0

5 jaar geleden
NIET DOEN !
Barcelona is een aasgier.
Ajax heeft toptalenten en Barcelona wil samenwerken.
DIT IS WEL HEEL TOEVALLIG.
Je levert zeggenschap in. Dat is nog het ergste.
Barcelona krijgt de basisspelers en Ajax mag twijfelachtige talenten beter maken.
Het vorige samenwerkingsverband bracht ook alleen maar teleurstellingen.
Ajax gaat het goed zonder Barcelona.
Ajax is gegroeid in kwaliteit en in vermogen zonder Barcelona.
Alleen als Barcelona geen EERSTE opties krijgt bij een speler kan er gesproken worden.
+1/-0

5 jaar geleden
Onderzoeken prima. Maar wie wordt hier echt beter van? Barcelona. Barcelona heeft sowieso al alles te danken aan ten eerst God, maar vervolgens Cruijff en Michels en onze club Ajax. Daarnaast alle andere spelers en trainers die hun club verijkt hebben en prijzen voor ze gewonnen hebben. Wat heeft Ajax aan een samenwerking? Ze willen gewoon eerste optie steeds hebben op onze spelers en een fijne prijs betalen. Zij hebben alles aan ons te danken, zonder Barcelona was Ajax net zo groot en succesvol geweest als nu. Zonder Ajax( cruijff en Michels) was Barcelona naar alle waarschijnlijkheid nog steeds het Espanyol van Spanje geweest.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Ik zou Cruyff als eerste genoemd hebben
+4/-0

5 jaar geleden
Dit zou echt dom zijn. Wij zijn Ajax wij hebben niemand nodig om de broek op te houden. Willen ze onze talenten dan betalen ze er voor ook. Andersom krijgen wij de spelers die zij op de gok nemen. Nooit aan beginnen!!
+1/-0

5 jaar geleden
Ik heb veel respect voor Barcelona, maar hoef niet hun schaduwclub te worden.
Ajax is de geestelijk vader van Barcelona. Ze mogen meer geld hebben en in een betere competitie spelen, maar zonder Ajax waren ze niks geweest.
+7/-0

5 jaar geleden
Kan geen kwaad om Barcelona als eerste de optie te geven op een koop, maar ze hoeven geen korting te verwachten. Net zoals wij geen wereldsterren hoeven te verwachten en waarschijnlijk vaker een Bojan dan een Onana krijgen toegewezen. Neemt niet weg dat het best voordelen kan hebben en de clubs hebben altijd een band gehad, dus waarom niet.
+2/-0

5 jaar geleden
Ik heb nog altijd hoop dat ooit de Champions League groter wordt, dat Ajax erbij zit, en dat bijna alle voetbalinkomsten gegenereerd worden door de CL. Dan verliezen de clubs uit de grote landen hun voordeel.
In de VS heb je American Football clubs in the middle of nowhere tenslotte (Green Bay Packers) die werken volgens dit principe...
+1/-0

5 jaar geleden
Je laat je als AJAX zijnde toch niet neerzetten als een satellietclubje van Barca. We zijn toch geen Vitesse. Zijn we veel te groot voor. De enige die gaat profiteren is Barca. Hun talenten mogen hier verder groeien. Doen ze het goed halen ze die weer terug. En onze beste spelers natuurlijk voor een appel en een ei naar Spanje. Als AJAX dat doet zijn ze van de pot gerukt en toon je dat je geen ambitie hebt. Je diskwalificeerd je tot tweederangs club.
De eigen identiteit is weg.
+1/-1

5 jaar geleden
Niet doen!! Je laat transfergeld liggen . Barca wil koopjes via samenwerkingsverband. Wat schiet Ajax daar mee op . Niks.
+1/-0

5 jaar geleden
Ik zou zeggen niet doen. Mijn vrees is dat Ajax dan niks meer te zeggen heeft.Barcelona de beste spelers voor weinig en Ajax het overschot van Barcelona.
+1/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal