Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'We waren de hele wedstrijd de onderliggende partij'

17 maart 2019 16:45

In gesprek met Fox Sports had Matthijs de Ligt geen verklaring waarom het mis ging tegen AZ. "We waren onszelf niet vandaag. Vooral in de eerste helft, maar in de tweede helft eigenlijk ook. We waren de hele wedstrijd de onderliggende partij. AZ zat er fel op en we lieten ons afbluffen", aldus De Ligt. "Het was vandaag niet goed genoeg. Je moet natuurlijk complimenten geven aan AZ, maar het ligt gewoon aan onszelf. We missen de scherpte die AZ vandaag wel heeft. Daardoor verlies je de duels, tweede ballen zijn voor AZ."

De Ligt ging verder: "Normaal zijn we heel vast in de passing. We spelen de bal rond en de tegenstander komt er dan niet aan. In de eerste helft hadden we zoveel slordigheden waardoor je geen moment in je spel komt."

Gevraagd werd aan de aanvoerder of de ploeg een totale offday had. "Als je de titel wil winnen, mag je natuurlijk geen offdays hebben. Vandaag was er duidelijk één en dat is heel jammer. Dat kan en mag natuurlijk niet", zo gaf hij aan. "Het gat is nu vijf. Je wil de wedstrijd in gaan met twee punten. Je weet dat PSV gewonnen heeft en wil de druk er vol op houden. Dan is het heel zuur dat je nu vijf punten achter staat."

De Ligt was het eens met de opmerking dat uiteindelijk de titel het belangrijkste is. "Het gaat om titels winnen en dan zijn dit soort wedstrijden heel belangrijk", zei hij daarover. "We hebben nog acht finales nu en we zullen de volgende wedstrijd tegen PSV op ons best moeten zijn om er nog iets spannends van te maken. AZ heeft vandaag verdiend gewonnen."




Tags

titel afbluffen fox offday offdays passing scherpte slordigheden spannends zuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal