Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in kwartfinale Champions League tegen Juventus

15 maart 2019 12:13
Foto: Pro Shots

Ajax in kwartfinale Champions League tegen Juventus; image source: Pro Shots

In de kwartfinale van de Champions League zal Ajax het moeten opnemen tegen Juventus Dat is vrijdagmiddag gebleken na de loting in het Zwitserse Nyon. Ajax begint met een thuiswedstrijd die gespeeld zal worden op woensdag 10 april. De return in Turijn is een week later op dinsdag 16 april.

Mocht Ajax weten af te rekenen met de kampioen van Italië wacht in de halve finale een tweeluik tegen de winnaar van Tottenham Hotspur of Manchester City. De eerste wedstrijd zal dan in Engeland plaats vinden. Indien Ajax ook de finale in Madrid weet te halen zal het die avond de thuisspelende ploeg zijn.

Ajax is Juventus al regelmatig tegengekomen in Europees verband. De eerste keer was op 30 mei 1973 in de finale van de Europa Cup 1. Dankzij een vroege treffer van Johnny Rep won Ajax toen met 1-0 en was het voor het derde jaar op rij de beste club van Europa. Twee seizoenen later troffen beide ploegen elkaar in de Europa Cup 3. Nadat Juventus in Turijn met 1-0 won, ging het na een 2-1 overwinning van Ajax in Amsterdam op basis van doelpunten naar de volgende ronde.

In het seizoen 1977/1978 kwamen beide ploegen elkaar opnieuw tegen in de Europa Cup 1. Dit keer in de kwartfinale. Zowel de wedstrijd in Amsterdam als die in Turijn eindigde in 1-1. De Italianen wonnen vervolgens de strafschoppenreeks omdat alle penalty's van Ajax werden gemist.

Strafschoppen werden het ook op 22 mei 1996. Beide ploegen stonden toen in Rome tegenover elkaar in de finale van de Champions League. In de reguliere speeltijd werd het 1-1 nadat Jari Litmanen zorgde voor het Amsterdamse doelpunt. Juventus was uiteindelijk ook dit keer met strafschoppen te sterk. Enkele jaren geleden maakten Italiaanse wetenschappers bekend dat Juventus voor die wedstrijd doping zou hebben gebruikt.

Een seizoen later troffen beide ploegen elkaar opnieuw in de halve finale van de Europa Cup 1. De thuiswedstrijd ging voor Ajax al met 1-2 verloren en in de return was het met 4-1 helemaal kansloos. In de groepsfase van de Champions League in 2004/2005 werden Ajax en Juventus opnieuw aan elkaar gekoppeld. De Italianen wisten beide wedstrijden met 1-0 te winnen.

De laatste keer dat Ajax het tegen Juventus moest opnemen, was in het seizoen 2009/2010. In de tweede ronde van de Europa League verloor Ajax in eigen huis met 1-2, ondanks dat het via Miralem Sulejmani nog wel op voorsprong was gekomen. In Turijn werd het 0-0, waardoor de ploeg van toenmalig trainer Martin Jol was uitgeschakeld.




Tags

juventus turijn italianen doping engeland jari johnny jol litmanen madrid miralem nyon rep rome strafschoppenreeks sulejmani tottenham wetenschappers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Liever niet gehad, weer die sch*t Ronaldo tegen ons...
+1/-1

5 jaar geleden
Nu aan ons de taak om ook het laatste restje Real het zwijgen op te leggen.
+1/-0

5 jaar geleden
Hoezo Ronaldo, die wordt helemaal lam gelegd door Mathijs de Ligt.
+3/-0

tackle (geschorst)
5 jaar geleden
Dat wordt een pittige confrontatie. Kijken wat de UEFA met het onderzoek naar Ronaldo doet. Krijgt minimaal een boete.
Ik acht Ajax absoluut niet kansloos, maar dan moeten ze wel in beide wedstrijden hun topvorm halen.
Ronaldo zal aan banden gelegd moeten worden en dat wordt een hele uitdaging.
+1/-0

5 jaar geleden
Ook tegen Juventus wordt de return de 14e keer dat we tegen ze spelen....
Laten we ons daar maar aan vast houden...
+2/-1

5 jaar geleden
Kut loting, naar Turijn is ook niet fijn, Hagenezen en Legia Warschau aanhang zullen ook wel weer gaan dan en die Italianen zijn ook niet echt onze vrienden. Zal dan wel weer een zooitje worden!
+1/-1

 
5 jaar geleden
Komt dan dus wel goed uit als dat het potje zonder uitsupporters wordt...
+1/-0

 
5 jaar geleden
Potter jou 14e posts is dus juiste.
+1/-0

5 jaar geleden
Niet iemand die het moet opnemen tegen Portugal in de komende weken en die ergens een blessure kan veroorzaken? Enige voordeel van interlandvoetbal.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Tadic speelt met Servië tegen Portugal, en huilie huilie is weer opgeroepen voor Portugal. Aanpakken dus!
+1/-0

5 jaar geleden
Wanneer zijn de passepartouts beschikbaar voor Juventus,Man City en Barcelona?
+6/-0

 
tackle (geschorst)
5 jaar geleden
Finale in het thuisshirt. Dat is mooi. En in Madrid tegen Barcelona. Mooi affiche!!!
+4/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Nou dit is gewoon een tegenstander die te doen is hoor. Defensief zijn ze niet heel sterk, dat is ook de reden waarom ze op De Ligt jagen. En om nou te zeggen dat de laatste twee goals van Ronaldo wereldgoals waren gaat me ook iets te ver. Een lucky en een pingel. Deze twee wedstrijden gaat beslist worden op het middenveld; Matuidi, Panic en Betancour tegen vd Beek, de Jong en Ziyech. One voorhoede is voetballend veel beter dan hun verdediging en onze verdediging is veel dynamischer en beweeglijker dan hun voorhoede. Als Tagliafico en Mazrauoi mee blijven opkomen moeten Dybala en Ronaldo terugzakken op het middenveld. Dit word gewoon de halve finale.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Idd. Dan hebben we Kristensen nog, Blind kan daar eventueel spelen, we hebben Bakker, Veltman, Magellan en Sinkgraven nog. Er moet op Ronaldo gewoon een beweeglijke, snelle gast die de drang heeft mee op te komen.
+1/-0

5 jaar geleden
Lastig.. heel lastig. Maar we gaan ze pakken!
+2/-0

5 jaar geleden
Kom Ajacieden na Real Madrid zijn we toch niet bang voor Juventus.
+1/-0

5 jaar geleden
Echt jammer dit, die eikel uit Portugal scoort altijd tegen ons. Denk niet dat we het gaan redden.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Nou Revada AJAX speelt uit wel de 14e Europese wedstrijd tegen Juve en dat is heel speciaal voor ons en zeker niet voor hun. Johan helpt ons zeker weten.
+1/-2

 
5 jaar geleden
Sorry Beatles, maar misschien heb ik iets gemist. Volgens mij hebben wij eerst 6 voorronde wedstrijden gespeeld, daarna 6 poule wedstrijden en vervolgens 2 wedstrijden tegen Real Madrid en de laatste daarvan was onze 14e die wij vervolgens ook nog is wonnen met 1-4. Hoe mooi kan het zijn.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Als wij thuis gewoon met 2-0 winnen, zie ik ze het huzarenstukje van deze week echt niet nog eens herhalen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Potter: jou 14e posts is dus toppie.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Lol. Ik denk dat er 3 ploegen niet te doen zijn: Barcelona, Liverpool en Man City. Zeker bij Liverpool en Man City zit daar zoveel dynamiek en fysieke kracht in die zijn gewoon op dit moment te goed. Er is 1 ploeg waarbij we de grootste kans hadden: FC Porto. Spurs, Manchester Utd en Juventus kun je hebben als je slimmer bent.
+1/-0

5 jaar geleden
Waardeloze loting, er is geen club in Europa waar we zo'n slechte score tegen hebben volgens mij.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Nou, pak dan eens de 7 nederlagen op rij tegen Madrid erbij voordat we ze van de mat veegden..
+2/-0

5 jaar geleden
Zoals ik reeds vele malen in mijn leven heb gezegd. Je bent zo sterk als de zwakte van de tegenstander. Laat Ajax nou gewoon van hun eigen kwaliteiten uitgaan en die oude dame Juve lekker laten begaan. Tuurlijk is de kans aanwezig dat Ronaldo soort maar als jij er meer scoort maakt dat toch niet uit? Ik heb er alle vertrouwen in, en Juve zal zeker Ajax onderschatten, dus een Ramos-je ook voor hun dan :-)
+1/-0

5 jaar geleden
Juventus is altijd scherp. Ajax niet.
+1/-1

5 jaar geleden
De loting tegen Juventus houden de gemoederen nogal bezig, maar wij eerst nog af te rekenen met Az en Psv. Als beide wedstrijden goed worden afgewerkt staat onze club weer bovenaan en dan is het heel anders voetballen tegen Juventus. Een Woensdag avond ben ik toch wel een beetje geschrokken van de invaller van Ajax die duidelijk wedstrijd ritme miste gelukkig werd de wedstrijd door Blind over de streep getrokken waardoor Ajax nog op 3 fronten mee doet, en dan gaat de loting er heel anders uit zien.
+2/-0

5 jaar geleden
Wat het mooie van het loten van weer Real madrid was, dat we revanche konden nemen voor al die nederlagen een paar jaar geleden. En hoe hebben we revanche genomen! Het mooie van Juventus is, dat we nu opnieuw revanche kunnen halen voor bijvoorbeeld 1996 en de gestolen cup door Juventus die Ajax toebehoort, in principe hetzelfde als in de Tour de France, waar men ook titels van winnaars die positief getest zijn afpakt. Zie Armstrong. Het is bewezen dat Juventus doping heeft gebruikt, zie ook de link naar andere tijden sport. Na de finale hebben we nog twee keer tegen Juventus geloot en verloren. Deze docu moet de Ajax spelers worden vertoond, en Blind, Overmars, Sar, Bogarde en Reiziger zullen dit zeker ook doen denk ik en de spelers hier op attenderen. Daley kan revanche nemen voor zijn vader. Moeilijke loting, maar wel prachtig mooi als we doorgaan en daardoor in de halve finale Ec1 komen te staan in een competitie die zwaarder is dan in 1995 waar alleen de beste van elke land tegen elkaar speelden. Nu moet je tegen de 4 besten van Spanje, Engeland etc spelen om kans te maken op de Beker. Oneerlijk. Het winnen van de Ec1 is dus zwaarder en moeilijker dan ooit. Ik heb persoonlijk liever dat we van Juventus winnen en doorgaan naar de halve finale dan dat we kampioen worden. Europese prestige terug winnen heeft veel meer waarde en is ontzettend goed voor de club, fans en het Nederlands voetbal. Daarnaast weet ik wel hoe het is om kampioen te worden. Ik was 13 toen we verloren van Juventus in 1996 en dat is misschien wel het pijnlijkste verlies wat ik met Ajax heb gekend. En dus ook nog doping in het spel. Tijd voor revanche! En sinds het vals spelen van Juventus hebben ze alleen maar de finales Ec1 verloren. Vijf zelfs! Gerechtigheid.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao engeland factor forbs godts gooide henderson kiki kruisje liverpool metz mikautadze mislintat mum porto sevic sosa steijn sutalo transferbeleid