Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Dit is niet het Ajax-spel wat we kennen van onze ploeg'

13 maart 2019 21:08

Erik ten Hag was het in gesprek met Fox Sports niet helemaal eens met de opmerking dat Ajax een lelijke wedstrijd gespeeld had. "Het was een lelijke overwinning. In de eerste helft was het ook niet top, maar toen hadden we de controle. In de tweede helft verloren we de controle omdat we veel te snel de bal kwijt waren. Dat is niet het Ajax-spel wat we kennen van onze ploeg", aldus Ten Hag. "In het druk zetten zat ook een heel slechte afstemming, waardoor we in grote ruimtes kwamen te spelen en niet in de duels."

Ten Hag wilde geen excuses zoeken dat Frenkie de Jong en Hakim Ziyech ontbraken. "Ik praat nooit over de spelers die er niet zijn. Je moet het doen met de spelers die je wel hebt", zo gaf hij aan. "Natuurlijk missen wij ze, maar de spelers die er nu stonden zijn ook goede spelers. Dat hebben we in sommige momenten wel gedaan en in sommige momenten niet."

De trainer van Ajax zag wel een positief punt. "We hebben wel geleerd van de wedstrijd tegen Heerenveen. Nu trekken we hem uiteindelijk wel over de streep", zei hij daarover. "We komen nu in een fase waarin de punten steeds schaarser worden. De tegenstander moet ik ook een compliment maken. Ze deden het uitstekend. Maar in de tweede helft moeten we er veel meer tegen over zetten om de wedstrijd te blijven controleren."




Tags

hag lelijke afstemming controleren fox heerenveen jong schaarser ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal