Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Als kritische trainer zeg ik dat het er minimaal zes hadden moeten zijn'

10 maart 2019 19:12

Erik ten Hag gaf na de wedstrijd tegenover Fox Sports aan tevreden te zijn over de wedstrijd. "Met het resultaat zeker. Als je vier goals maakt en nul tegen krijgt, is dat prima. Als kritische trainer zeg ik dan wel dat het er minimaal zes hadden moeten zijn", aldus Ten Hag. "Bij tijd en wijle hebben we aardig gespeeld met mooie acties, maar we hadden ook fases waarin we heel slordig waren en de actie te ver doorvoerden. Daar waren we te lichtzinnig. In een aantal situaties worden we te gemakzuchtig. Dat kan niet."

De trainer van Ajax kreeg de vraag of hij soms ook iets door de vingers ziet. "We moeten niks door de vingers zien. We moeten de lat hoog leggen. Die kleine dingen stapelen zich uiteindelijk op. Op een gegeven moment gaan we in situaties toch uit de discipline lopen. Dan kan de tegenstander gevaarlijk worden. Buiten dat hadden we minimaal twee goals kunnen en moeten maken."

Ondanks de ruime overwinning had Ten Hag het nodige aan te merken op zijn ploeg. "In de eerste helft kun je er toch meer uithalen en ook zeker in de tweede helft hadden we er meer uit moeten halen", zei hij daarover. "Je moet dan ambitieuzer zijn. Je brengt dan een aantal wissels zodat het tempo hoog kan blijven. Maar bij tijd en wijle vond ik het wel slordig."

Of Ten Hag in de resterende fase van het seizoen gaat rouleren kon hij nog niet zeggen. "Je bent in een fase van het seizoen dat je zoveel mogelijk met een vaste ploeg wil gaan spelen. Maar uiteindelijk kijk je van wedstrijd naar wedstrijd en kies je de spelers met wie je het beste resultaat denkt te halen", aldus Ten Hag. "Intern is er ook concurrentie. We hebben er meer dan elf die kunnen spelen. Wie graag wil spelen, moet zijn neus aan het venster stoten. Dat kan in de wedstrijden en op de training."




Tags

hag wijle ambitieuzer discipline doorvoerden fox gemakzuchtig kies lichtzinnig rouleren stapelen stoten uithalen venster

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos